Najatie odborníka na získanie stavebného povolenia

Prosím vás na koho sa dá obrátiť, ak by som si chcela najať odborníka na získanie stavebného povolenia? Pozemok je v extraviláne, je tam plánovaná výstavba. Existujú nejaké firmy? Alebo sa mám obrátiť na advokátsku kanceláriu? Rieši to viac ľudí, či stačí jeden človek? Či si to majiteľ musí riešiť sám? Ak sa na to dá niekoho najať, v akom rozmedzí sa pohybujú sumy za tieto služby? Ďakujem za radu!
Odpovedať
@zienka_z_lesa Zvyčajne si ľudia vybavujú sami stavebné povolenia. Ale sú ľudia, ktorí to robia za poplatok. ČO som tu čítal, tak sumy za vybavenie sa pohybujú cca 300 - 500 €. Ale najprv si zisti na stav. úrade, či tam vôbec je možná výstavba. Či tá "plánovaná výstavba" nie je myslená len výhľadovo - tak za 5-15 rokov.
Odpovedať
@zienka_z_lesa nám vybavoval SP projektant, ale sú na to firmy. Vy ich splnomocnite na vybavenie SP a oni vo Vasom mene zozenu všetky potvrdenia a potrebné papiere. Stojí to okolo 500 Eur, ale môže to ušetriť kopec času. Stačí na to jeden človek, ale viete ako super fungujú naše úrady..
Odpovedať
@chrobak7 @miroslav33 ďakujem za odpovede! A vedeli by ste mi prosim povedať ako sa také firmy/ľudia volajú? Ja sa totiž k tomu neviem na googli vôbec dopátrať!
Odpovedať
@zienka_z_lesa hľadaj kto v tvojom okolí, kde sa má umiestniť stavba, vykonáva "inžiniering", "inžiniersku činnosť" podľa slova hľadaj..poradím ak treba aj na diaľku t.č. BA
Odpovedať
@zienka_z_lesa môžte hľadať stavebné povolenia na kľúč podľa lokality, napríklad: povolenienakluc.sk
Odpovedať
@zienka_z_lesa To nemá nijaké špeciálne pomenovanie. Robia to rôzni ľudia, väčšinou ktorí sú činní v stavebníctve. Napr. projektanti, tí, čo vykonávajú stavebný dozor, ale aj stavebné firmy. Treba si v zozname nájsť tieto profesie a zopár ich obvolať. Ak to nebudú robiť priamo oni, dosť možné, že ti dajú na niekoho kontakt.
Odpovedať
Aj na miestnom stavebnom úrade vám budú vedieť povedať kto k nim chodí vybavovať stavebné povolenia a určite budú mať aj kontakt..
Odpovedať
Ďakujem vám veľmi pekne!
Odpovedať
@zienka-z-lesa, nejake ponuky mas aj na bazosi , daj si sluzby- stavebne povolenie...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?