Na mojom bez mojho suhlasu

Ahojte,prosím vás O radu,už sme zúfalí ;/ môj otec,manžel mojej mami ;-D chce stavať menší domček na ich spoločnej záhrade..ide O to,že tam chce stavať zo svojou "milenkou " mama s tým samozrejme nesúhlasí A nevieme,či otec bude potrebovať jej podpis alebo súhlas..???môže to urobiť aj bez nej? pôžičku za záhradu ešte nesplatili A tá je samozrejme aj na mamine aj otcove meno..čo robiť? prosím pporaďte nám..už sme zúfalé ;-/ ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
o pozicku myslim nejde ale o bezpodielove vlastnictvo to by bez nej asi nemohol ale velakrat sa to da obist :(
Odpovedať
@lenlucka pred spustením výstavby bude potrebná žiadosť o stavebné povolenie, ktoré môže dať ktokoľvek z manželov. Ak sú stále manželia (právne BSM), tak všetko čo postavajú, bude ich spoločný majetok. "Milenka" nemá právo na nič.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenlucka presne tak ako píše @janulikk pokiaľ sú stále manželia a nemajú rozdelené BSM tak nech len stavia... po rozvode tvojej mame pripadne polovička zo všetkého
Odpovedať
A nakoniec z toho možno mamina vyjde ako "víťaz".
Odpovedať
mama by sa mohla branit ze vsetky ukony co otec spravi v suvislosti so stavbou budu relativne neplatne nakolko manzelia rozhoduju o podstatnych veciach spolocne...ak sa nevedia zhodnut, moze to jeden z nich dat na sud...cize ak poda o stavebko, mama moze na urad dorucit svoj nesuhlas aj s vyjadrenim ze to da na sud ak mu bude dane stavebko...a pokial je na zahrade pozicka, je aj zahrada zatazena zaloznym pravom? ak ano, su povinni banku informovat o tom ze idu stavat a bez suhlasu banky by to robit nemali..navyse na rozostavanu stavbu bude banka chciet tiez zalozne pravo... mne to pride ako nejaka blbost ze to otec naozaj chce spravit .....nie je to len nejaky napad ako mame ublizit citovo alebo ju tym vydierat aby sa cim skor rozviedla alebo nieco take?
Odpovedať
Ďakujem vám veľmi peknE všetkým ;) A mirkita nie,otec sa nechce rozviesť.. ;/ pretože mama zdedila pozemky A určite má zálusk aj na ne..A pôžička na záhradu sa platí za jej účtu.. A ublížiť jej nechce,teda už sa jej naublizoval dosť,stále niečo vymýšľajú A spekuluju, až sa nám rozum zastavuje.. By človek neveril,že to ide zo zdravej hlavy ;( A záhrada nieje založená,ale byt V ktorom býva mama A sem tam aj otec.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenlucka ak mama tie pozemky zdedila tak by mali byť len jej!!! Nie som si úplne istý, ale podľa mňa dedičstvo a darovanie ide mimo bezpodielového spoluvlastníctva manželov.
Odpovedať
@lenlucka Myslím že u vás treba riešiť vážnejšie problémy ako stavbu domu. To je ale bordel...
Odpovedať
Profilova fotka
Dedicstvo patri len tvojej mame. Otec nema na neho absolutne ziadny pravny narok. Co sa tyka ostatneho - to ci sa chce alebo nechce rozviest by sa malo riesit uz sudom. Taktiez ak sa pozicka za zahradu plati z jej uctu tak tam ma tiez vyhodu, ak nic neprispieva..
Odpovedať
Ach jaj :) Moje odporúčanie, na maminom mieste by som začal riešiť rozvod ... Je jedno, či s tým manžel (tvoj otec) súhlasí, alebo nesúhlasí - pre inšpiráciu si pozri zopár dielov súdnej siene :) Nevidím dôvod, aby ich súd nerozviedol... Rozdeliť majetok buď mimosúdnou dohodou, alebo to nechať na súd ... Ten nerodeluje iba majetok, ale aj pohľadávky (tj napríklad spomínanú pôžičku) Následne máte od neho pokoj, aspoň čo sa týka spoločných majetkov a práva z ich nakladaním ... Ak si ešte mladá, dokonca aj nejaké to výživné bude musieť platiť :) PS1: Všetko čo zdedila mama, je jej a pri rozvode na to nemá nárok :) Nepatrí to do BSM. Horšie je, ak by "zomrela" a nemala spísaný závet = v tom prípade by sa mu asi niečo ušlo ... Takže ak sú tie pozemky naozaj hodnotné (čo neviem) tak by som si aspoň toto nejak ošetril ... PS2: Ako tu bolo povedané, ak tú chatu postavý, polovica bude tvojej mami :) Ja by som ho to dokonca nechal postaviť samozrejme bez financií tvojej mami - zvýši sa len hodnota jej podielu majetku ...
Odpovedať
@lubk0 Nejde o podiel v novej chate ale o ľudskú dôstojnosť. Treba to rázne vyriešiť. Možno by bolo zaujímavé vedieť prečo si našiel frajerku. Ale to je už na iné fórum.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?