Musím niekde nahlásiť, že začíname stavať?

Ahojte, ak máme vybavené stavebné povolenie už asi vyše pol roka ,ale zatiaľ sme nezačali stavať, je teraz treba niekde nahlásiť že začíname?
Odpovedať
Profilova fotka
no ja som to mal ako podmienku v stavebnom povoleni, ze zaciatok musim nahlasit na SU
Odpovedať
..aj my sme pisomne ohlasovali zaciatok stavby... jednoduchou vetou...
Odpovedať
ja som bol osobne na stavebnom urade im povedat ze zacinam
Odpovedať
Profilova fotka
nie.....bodka....
Odpovedať
Ak mas opeciatkovane stavebne povolenie, tak nemusis uz nic ohlasovat.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som to mal tiez ako podmienku v stavebnom povoleni. poslal som im list ze zacinam. je to v Senci
Odpovedať
Profilova fotka
v stavebnom povolení je podmienka ohlásenia začiatku stavby, ale keď som sa spýtal starostu, či im mám formálne niečo napísať, povedal, že netreba, iba - "stavajte!" 8-)
Odpovedať
skoč na stavebný úrad, povedz že vtedy a vtedy začínate a prípadne sa ich opýtaj či to chcú aj písomne... Nám stačilo to oznámiť osobne na úrade.
Odpovedať
my sme to osobne povedali starostke ked sme ju den pred začatím stretli a povedala len v poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som im to poslal e-mailom na stavebny urad obce. Jednoducha veta : na zaklade stavebneho povolenia č, Vam oznamujem začatie stavby dnom . Email som si vytlacil a zalozil. Je to otazka 1 minuty a keby nieco, nic nemozu vycitat .
Odpovedať
ked som si ja bola prevziat pravoplatne stavebne povolenie, tak hned mi tam dali dalsie tlacivo "oznamenie o zacati stavby" a dala som tam datum ten isty ako mi spravoplatnili povolenie. aj ked sme realne nezacali vtedy, ze je to jedno.
Odpovedať
Pomoc!!!! Krásny deň prajem, máme právoplatné stavebné povolenie do 30.3.2014 (teda mali sme) Stavať sme začali 20.3.2014 (nemohli sme skôr z x dôvodou...), ale ohlásili sme začatie stavby až 8.4.2014 s tým že sme začali teda toho 20.3.2014. Starosta nám zrušil SP z dôvodu, že sme prekročili 2 roky. No v oznamovacej povinnosti (ktorú som splnil), jasne poukazujem na to že som začal stavať 20.3.2014. Teda začal som stavať v dobe právoplatnosti SP, oznámil som to po právoplatnosti, ale s informáciou že sme začali stavať 20.3.2014. čo teraz?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Starosta neruší SP, chod´te na SÚ, požiadajte o predľženie platnosti.
Odpovedať
netreba nic hlasit, otazne je aj co je zaciatok stvebnej cinnosti, meranie nivelakom? alebo natlcenie koliku?alebo ked zakopnem ryl? je to hlupost neda sa definovat od kedy sa zacala stavba.Stavebne povolenie ti povoluje stavat a nedava ti dalsiu ohlasovaciu povinnost.
Odpovedať
hrozi mi nieco ak si spravim zaklady este ked nemam vydane stavebne povolenie? dakujem.
Odpovedať
HROZÍ hlavne ak máš "dobrých "susedov . Bez právoplatného stavebného by si nemal stavať.Teda ak náhodou nepatríš medzi vyvolených, ktorí môžu všetko a nič im nehrozí. Aj Ivanov syn v Bratislave nelegálne pristavil na svoju VILkU ďalšie podlažie a čuduj sa svete má skoladované.
Odpovedať
Aj my máme na povolení, že treba ohlásiť začatie stavby. Ohlasovali ste to na obci alebo už konkrétne v okresnom meste pod ktoré ste patrili?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?