Murovaný plot - oznamovacia povinnosť či stavebné povolenie?

Profilova fotka
Dobry den.chcem postavit murovany plot okolo domu na povodnom mieste stareho oplotenia. Ake povelenie potrebujem?ako vyzera vroz.a aky odstup musim mat od hranici susedneho pozemku
Odpovedať
Pri kolaudácii mi pani zo SU povedala že keď budem robiť plot, mám ho ohlásiť na obecnom úrade (nie SU). Nemal som ho zahrnutý v SP...
Odpovedať
@lubobalascak ist na urad je tazke? aj tak sa tam musis ist spytat, ohlaska vacsinou staci, aky odstup? postavis na hranici na svojej casti.
Odpovedať
@lubobalascak AK už máš dom postavený, tak plot plní funkciu doplnkovej stavby a teda je to drobná stavba, ktorú stačí ohlásiť. Aby by pri ohláške uznali, že treba stavebné, tak ti ohlášku zamietnu a nariadia vybaviť stavebné. Takže začni ohláškou.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak povovodny este stoji tak daj ohlasku na rekonstrukcne prace a vymenis cely
Odpovedať
Profilova fotka
@lubobalascak jednoznačne treba stavbu ohlásiť ale najlepšie bude, keď sa pôjdeš priamo na úrad spýtať a budeš mať 100% odpoveď, čo spraviť aby dobre bolo 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Na nete som sa niekde docital ze treba dodrzat urcitu vdalenost od hranici pozemku.medzi parcelami.ale neviem kolko..
Odpovedať
@lubobalascak ohlasit staci neriesil by som vzdialenosti, ked plot robis na povodnom mieste, to je kvazy "oprava" plotu ... povodny plot bol tiez murovany?
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 nie stare pletivo..idem to riesit svojpomocne a len na svoje naklady lebo so susedom sa neda dohodnut.kedze murovany plot bude stat len na mojej strane pozemku,potrebujem aj tak suhlas od suseda? Keby niekedy neskvor mu to zacalo vadit a stazovat sa ze bude mat tien na pozemku?
Odpovedať
Profilova fotka
Ma niekto vzor ako vyzera ohlasovacia povinos malej stavby?
Odpovedať
@lubobalascak ak to riesis na svojom pozemklu, nepotrebujes suhlas ... takze povodny plot nebol na tvojom pozemku, bol medzi vami a ty ten novy ides kus k sebe posunut? vzor si stiahni napr. tu: https://www.nehnutelnosti.sk/drobna-s... - uprav si ho podla seba samozrejme ja ked som ohlasoval altanok, tak som ani tolko priloh nemal a celkovo som mal len jednoduchy text a nakres kresleny rukou v cca mierke
Odpovedať
Profilova fotka
@lubobalascak Pokiaľ sa nemení trasa oplotenia, zvyčajne sa jedná len o udržiavacie práce, na ktoré nie je potrebné ani ohlásenie.. avšak ty ideš meniť pletivo za plný murovaný plot a to už je rozdiel, takže každopádne si daj žiadosť na drobnú stavbu na stavebný úrad, a tí to musia posúdiť, či sa jedná len o udržiavacie práce, na ktoré nie je potrebné ani ohlásenie, alebo je potrebné ohlásenie drobnej stavby, či dokonca stavebné povolenie. Ak by sa teda jednalo o drobnú stavbu a robíš plot na svojej parcele, nepotrebuješ súhlas suseda. Ak stojí plot na hranici tvojej a susedovej parcely, tak súhlas potrebuješ.
Odpovedať
@lubobalascak určite treba ohlasku, keďže ideš meniť pletivovy za betónový. Choď na stavebný alebo obecný dajú ti tlačivo čo presne treba k ohlaske. A k tomu odstupu ak chceš plot priamo na hranici musíš mať aj podpisy susedov z každej susediacej strany, ale stačí ako ho posunies o 1cm na svoju stranu a nepotrebuješ k tomu podpisy ale tu už ide skôr o susedov že im zo slušnosti a v rámci dobrých vzťahov povies čo plánuješ a ak sú normálny a ty nechces postaviť 4metrovu opachu nebudú s tým mať problém a dajú podpisy a spravíš ho presne na hranicu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
A z druhej strany mam kostol..za kim mam ist aby podpisal suhlad?
Odpovedať
@audinak nie, nie... žiadne podpisy od susedov, ale treba pýtať 50% nákladov preplatiť :-D ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubobalascak nepotrebuješ žiadne súhlasy!!! Postáv plot 20cm od hranice na svoj pozemok do max 2m a stačí ti oznámenie drobnej stavby. A môže ti byť jedno co si o tom ktorý sused myslí. Jednoduché.
Odpovedať
@lubobalascak pravdepodobne na príslušný farský urad.
Odpovedať
Profilova fotka
Mam nejaky nacrt ako si to predstavujem.malo by to stacit?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubobalascak
Odpovedať
Profilova fotka
To je pohlad z predu este to musim doplnit co ce z akeho materialu a strucny popis
Odpovedať
Profilova fotka
Takto by mala vyzerat strana od suseda kde sa po 10m bude napajat pletivove oplotenie
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som k žiadosti iba popis pripojila. Nič viac nepýtali. Žiadne nákresy.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb co vsetko musi byt v popise zahrnute?
Odpovedať
Profilova fotka
Popísala som len budúcu výšku a zloženie materiálov ktoré budú použité. Dizajn nevidím dôvod prečo by mal ktosi riešiť. Aj keď niektoré mesta majú svoje regulativy. Proste to tam jednoducho zanes, zaplatíš 10€a je to.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?