Môžu byť v projekte domu uvedené mená dvoch stavebníkov?

Profilova fotka
ahojte, mam otazocku, som vlastnikom pozemku, moze byt na projekte RD uvedene okrem mojho mena aj priatelove? zobratí niesme...
Odpovedať
môže byť uvedené. Ale v prípade stavby by som bol o niečo opatrnejší a začal stavať až ako manželia predsa len v prípade že sa potom pohneváte predídete takto nepríjemným situáciám a naťahovačkám. Ale čo sa týka povolenia tak tam by nemal byť problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@oondrejj dakujem, svadbu mame az o 4 mesiace, takze nebudeme cakat do svadby aby sme si vybavili povolenie.) a do svadby sa hadam nepohnevame ani po:O)
Odpovedať
@nikolla2 ako ste to riesili so stavebnym povolenim? vraj na stavebnom moze byt len majitel pozemku, na priatela pozemmok pisany nemame... ako dalej?
Odpovedať
Profilova fotka
@mimka nakoniec som napisana iba ja -pozemok je na mna, aj projekt a aj stavebne vybavujeme iba na moje meno.....po kolaudacii bude dom uz na oboch-kedze budeme uz manzelia :)pred skolaudovanim
Odpovedať
@nikolla2 zatial aj u nas je to tak, ze vsetko je na mna pisane, len sa bojim, ze mne nedaju uver, rodicovska dovolenka. Rozmyslame o dlhodobom prenajme pozemku pre priatela, len neviem ci to staci... Ak bude on ziadat o uver, nema cim rucit... hm... nevieme ako dalej :-/
Odpovedať
Profilova fotka
@mimka no to ti ja uz neviem poradit ako ....keby ste uviedli ze ste druh a druzka v 1 domacnosti alebo tak nejak ...neviem ako to oni posudzuju,,,v banke by vam poradili urcite....my teraz vybavujeme stavebko, svadba je v juni takze potom mozme o uver ziadat spolu..
Odpovedať
@nikolla2 aj tak dakujem :-) my svadbu stihame mozno v maji, snad uver budeme riesit neskor ked minieme zasoby :-D uz len cakate za stavebnym?
Odpovedať
@mimka no my staviame a pozemok je pisany 1/2 na manzela a 1/2 na mna, stavebnici sme obaja, a tiez na stavebnom povoleni su uvedene obe nase mena .
Odpovedať
@lucka1987 len my mame problem, ze pozemok je pisany len na mna...a na stavebne povolenie nas nechce zapisat oboch, vraj len majitela pozemku...
Odpovedať
@mimka na stavebne zapisu len majitela pozemku. Da sa to nejako spravit, ze budete obaja, ale tusim cez notara by ste museli nejake cestne prehlasenie, alebo take nieco.. Tiez sme sa na to vykaslali, pozemok je na mna a tak to aj ostane. Dom sme po kolaudacii dali na oboch.. Uver by bol bez problemov, ak by ste boli manzelia, oni neriesia v banke, kto berie uver, u nas to bol muz - jeho prijem sa bral do uvahy, ja som ako spoludlznik, aj ked stavebnik som bola len ja..
Odpovedať
@akvi dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimka nemas zaco:) ano momentalne vybavujeme stavebne povolenie -cakame na odpovede z jednotlivych institucii SPP, VSE, VVS atd.) a pootm s tym vsetkym na stavebko...)vy ste ako natom?:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nikolla2 ano môžu.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikolla2 my to tak tiez mame
Odpovedať
@nikolla2 tiez uz len plynarne a vse, co by sme mali mat buduci tyzden. Potom podat na stavebne a cakat. Snad v maji zacneme :-P strasne sa to vsetko taha, obdivujem tych, co to postihaju za "mesiac".....
Odpovedať
Profilova fotka
@mimka ano dost sa to taha, my sme si tiez mysleli ze za 30 dni budu vsetky vyjadtrenia....ale co uz..hlavna vec ze tohto roku zaciname, drzim palce.)
Odpovedať
@nikolla2 aj my drzime palce, nech cim skor byvate :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?