Môžem začať s výkopovými prácami na prípojky, keď nemáme povolenie?

Profilova fotka
aj keď nemáme stavebné povolenie na začatie stavby domu?
Odpovedať
Profilova fotka
Začať môžeš, ale porušuješ zákon. Dopadnúť to môže tak, že dostaneš pokutu, alebo to dodatočne povolíš. Ja by som ti odporučil ísť na príslušný stavebný úrad a vybaviť si to, lebo nevieš ktorý sused ťa udá a kde má kontakty (nechceš dostať predsa veľkú pokutu)
Odpovedať
Pokial ta dobry sused neuda, tak mozes :-D
Odpovedať
@mattiatko @maritn Tiez sme to riesili, vlani. Maritn ma pravdu.. Nikdy nevies ;-) Uz ste podali ziadost a neviete sa dockat povolenia? Nam vtedy navrhli ohlasit drobnu stavbu - ked si zratas dalsi cas a kolky navyse, vykasles sa aj na to..
Odpovedať
Profilova fotka
Kludne zacnite a ak niečo,idete sadiť zemiaky.Čo koho po tom ako hlboko.
Odpovedať
Profilova fotka
fúha,, chalani,, nestrašte,, :D papiere máme ešte na katastri, a akosi to dlho trvá prepísať na mna pozemok,,,, neviete kolko to trvá?
Odpovedať
Profilova fotka
@mattiatko ja si myslim, ze kopat na svojom pozemku si mozes, ked nic nestavias. Ale ak nie je na Teba prepisany pozemok, tak by som aj s tym kopanim pockala. Ohlasenie drobnej stavby sa da len k existujucej hlavnej stavbe, alebo k hlavnej stavbe, na ktoru je uz vydane stavebne povolenie. Bez hlavnej stavby aj drobna stavba vyzaduje normalne stavebne povolenie.
Odpovedať
@mattiatko Ty nemas ani prepisane? Takze nemas ani stavebko podane... Tak to si este min. 2-3 mesiace pockas.. Naco chces kopat? Sak sa ti to aj zasype.. Ked ta svrbia dlane, zrob si plot, zozen stavebnu budu, kup demizon vina a pozvi kamosov :-D :-D :-D @milotaa Pripojky = na ulici = verejne priestranstvo
Odpovedať
ja by som bol opatrny ,mas papier ,ze nejdu nejake siete cez tvoj pozemok, ani majitelia to ocas nevedia tak bacha lebo potom sa mudry ked pretnes
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež by som navrhoval počkať na zápis na list vlastníctva ( máme vlastnú, zlú skúsenosť , keď nám pozastavili zápis ) a za ďaľšie, písomné vyjarenie od vodárov, elektrikárov , plnárov a T-comu či tam nemajú položené vedenie ktoré by ste križovali. Aj tak to budete potrebovať k SP .
Odpovedať
Aby si nevykopala a neumiestnila IS a potom zistis,ze ich musis dat inam. Este netusis aky dom ti povolia postavit a kam ho umiestnis.
Odpovedať
@mattiatko 30 dni zo zakona by malo....ked zaplatis 266 € tak daju do 24 hodin, inak az po 15 dnox....vraj to kontroluju.potom to vybavuju priebezne.. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som chcel spravit elekt. pripojku na pozemok, staci ohlasit drobnu stavbu? Prve vyjadrenie od elektrarni uz mam, mozem sa napojit z najblizsieho stlpa, to je tak 2metre od mojho pozemku, ale bude treba kopat na obecnom pozemku. Do konca tyzdna by som mal mat projekt pripojky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?