Môže si sused nárokovať pracovnú dobu na stavbe?

Myslím tým obmedzenia na pracovný čas cez týžden aj víkend do 18.00.
Odpovedať
ja si myslím, že určite nie! ;-)
Odpovedať
Takto podla zakona je povoleny hluk pri stavebnych pracach: cez tyzden 7:00-21:00 a v sobotu od 8:00-13:00. Ak budete pracovat mimo tychto casov, moze na vas zavolat mestku policiu a dostanete pokutu. Ale najlepsie je sa s nim dohodnut. Hlavne bacha na tu sobotu, tam to plati naozaj len do 13:00.
Odpovedať
Profilova fotka
že v sobotu bacha do 13?šak ludia ktorí normálka chodia do roboty tak stavajú hlavne po víkendoch,a hluk?kde je napísané,koloko decibelov je hluk?možem klopkat,vrtat,alebo čo,?koloko je bežný hluk a kolko je už ten čo akože nemože byt po tej 13 hod?by som tomu susedovi takú húkla,až by zabudol na hluk,stavajte a hotovo :-)
Odpovedať
@eriq1005 V každej diskusii je kopa chronických klamárov... alebo idiotov. Robiť si môžete čo chcete a kedy chcete. Akurát obec môže stanoviť verejným nariadením nočný kľud, a vtedy nesmiete robiť hluk alebo inak rušiť. Súhlasím s @kuratko22222 že pracujúci ľudia stavajú dom cez výkendy alebo poobede po práci. Možno sa to nepáči pánbožkárom, ale to je jedno.
Odpovedať
my buchame vzdy po obede od 16.00 - 18.00, ked idem do sluzby, susedia nemaju nic proti tomu, takze buchaj aj ty, ved aj oni buchali, co uz zabudli?????? cim skor urobite, tym skor bude po hluku.
Odpovedať
Pravda je, ze vsetci raz stavali a robili hluk. Ale ak nemusis, nedrazdi zbytocne ... Nerob druhym to, co nechces, aby robili tebe :-)
Odpovedať
@eriq1005 a tiez @ivetka1975 @radopp @kuratko22222 Stavebne prace sa mozu vykonavat aj pocas vikendu, ale prace, ktore prekracuju povolene normy hluku, sa mozu robit len v sobotu od 8.00 do 13.00 a cez pracovne dni od 7.00 do 21.00. Sused sa moze stazovat na nadmerny hluk a v pripade opakovanych staznosti, moze stavebny urad v sucinnostou s uradom verejneho zdravotnictva dat hlucnost premerat. V pripade opodstatnych staznosti, vam moze byt urecny cas na vykonananie stavebnej cinnosti. ale treba tiez dodat, ze meranie hluku je dost problematicke, ak niekto nahlasi a pridu o 2-3 dni, tak na stevbe sa nemusi robit a vsetko je ok. :-) Ale ak by ste chceli podrobnejsie onformacie, myslim ze tu by ste nasli: 549/2007 Z.z. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 16. augusta 2007, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prípustných hodnotách hluku, infrazvuku a vibrácií a o požiadavkách na objektivizáciu hluku, infrazvuku a vibrácií v životnom prostredí Zmena: 237/2009 Z.z
Odpovedať
Profilova fotka
Na to aby ten hluk dokázal by si musel zavolať niekoho kto ten hluk odmeria.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?