Môže po stavebnom konaní podať účastník konania dodatočné odvolanie?

Ide o to, že na liste, ktorým nás príslušný úrad predvolal na stavebné konanie stojí, že ak sa niektorý z účastníkov nedostavia, znamená to, že so všetkým súhlasia. Ďalšia veta znie, že žiadne dodatočné námietky po uplynutí konania nebudú akceptované. Lenže nemenovaná osoba, ktorá pracuje na úrade nás zneistila tým, že účastníci to odvolanie do 15 dní napísať môžu. Tak kde je pravda???
Odpovedať
Mas stavebne konanie /my sme nic take nemali,ale budis,prebehnite sa na SU/ a SU potom rozosle vyjadrenie susedom a ti maju 15 dni na vyjadrenie. Keby to staveb.konanie prebehlo tak,ze SU posle susedom pisomne vyrozumenie, zasa sa mozu do 15 dni vyjadrit. ta lehota tam msui byt ci je pisomne,alebo osobne to konanie.
Odpovedať
Takže za prvé - dojde všetkým účastníkom konania oznámenie, že sa začalo stavebné konanie. Tam je uvedené, že môžu podať námietky, prípadne sa k nemu vyjadria. ( napr. že nesúhlasia s nejakym oknom otočeným do ich dvora a pod. Ak sa nevyjadria - znamená, že s tým súhlasia, ak sa tam dostavia osobne, tak podpíšu papier, že s tým súhlasia, prípadne dajú pripomienku. Ak dajú námietku a je opodstatnená, SU ti da prerobiť projekt ( napr. zrušiť to okno, príp. niečo iné). Za druhé - Ak ti už došlo rozhodnutie o povolení stavby, je tam tuším 15 dňová lehota od doručenia rozhodnutia poslednému účastníkovi konania ( preverí sa to doručenkou) a po tých 15 dňoch pojdeš na SU a tam ti dajú pečiatku, že je to právoplatné a orazia ti aj projekty. Ak sa proti rozhodnutiu odvolajú, ide to tuším na súd. ( možno to potom znova prehodnocuje SU) Ale to už ti potom povedia priamo na SU.
Odpovedať
Profilova fotka
nieco ako dodatocne odvolanie neexistuje, je to tak ako pisu kocky vyssie, ale lepsie je ak si obehas s dorucenkami vsetkych ucastnikov, hned ti podpisu, ze sa vzdavaju odvolania, tym padom nemusis 15 dni cakat...
Odpovedať
stavebne povolenie nadobuda platnost 15 dni od vydania a dorucenia vsetkym zainteresovanym stranam. 15 dni maju vsetky strany moznost podat namietku voci vydaniu povolenia a potom povolenie nenadobudne pravoplatnost. v pripade, ze do 15 dni od vydania povolenia, ziadna zo stran nepoda namietku, stava sa zozhodnutie pravoplatnym a na povolenie dostanete peciatku pravoplatnosti. bez tejto peciatky sa aj tak nepohnete dalej a nebude akceptovane ziadnym uradom, bankou, nikym. Cize ano, 15 dni je na podanie namietok. s tym nic nenarobite, to je podla zakona. ak stavebne rozhodnutie, stavebne konanie, kolaudacne rozhodnutie - so vsetkym je to tak.
Odpovedať
nesuhlasim s tym, co pisala borderka, ze ak sa nedostavis na konanie, automaticky so vsetkym suhlasis- okna do susedovho dvora a pod. Pokial sa tam sused nedostavi, znamena to, ze suhlasi so vsetkym, ale vsetko ide podla stavebneho zakona, cize ak nepodpisu napr, priblizenie k nim, nejake okno, na kt. potrebujes od susedov povolenie, lebo nema dostatocnu vzdialenost od ich dvora, vsetko musi ist podla aktualneho stavebneho zakona a nie ze ked tam neprisli, ze mozete robit ako chcete. ked vam tam nepridu a vy chcete nejaku vynimku, je to vasa smola a vy si ich musite kvoli tomu nahanat, aby vam to podpisali.
Odpovedať
@mischelin ano v tom mas pravdu, projekt musi byt v sulade so zakonmi a normami na ktore sa odkazuje zakon, vyhlaska... Ale napr. pokial nikde nie je regulovana vyska strechy a ziadny predpis to neriesi a ty sa rozhodnes pre strechu ,,spicatu" velmi vysoku, ktora je v sulade zo zakonom a ostatnymi poziadavkami, ale moze tienit na susedny dom. Po zacani stavebneho konania sa moze sused podat namietku, a ziadat znizenie strechy, posudi sa ci je to opodstatnene alebo nie. Ak ano stavebny urad ti to prikaze zmenit. Ale v pripade, ze by sused nepodal namietku, tak sa to berie, ze s tym suhlasi a neprekaza mu to. O tom je to, Ak by si postavali dom na hranici pozemku, alebo z casti aj na susedovom, bez dohody a oddovodnenia, preco si tak konala, bez toho aby niekto podal namietky/staznosti tu by mal zasiahnut samotny stavebny urad, pretoze su porusene zakony. (O tom co by mal robit SU a co robi sa daju vies dlhe debaty). Takze @borderka to napisala presne a zrozumitelne. Dufam, ze som doplnil dostatocne vysvetlenie. :-) Pekny den.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@borderka Nebol by som si taký istý tými 15 dňami odo dňa doručenia rozhodnutia poslednému účastníkovi konania. Aspoň my sme mali v stavebnom povolení takéto poučenie: …proti tomuto rozhodnutiu možno podať odvolanie v lehote 15 dní odo dňa OZNÁMENIA rozhodnutia… A podľa mňa deň oznámenia je deň, ktorý je uvedený hneď na prvej strane Stavebného povolenia. Pretože na oznámení o začatí stavebného konania je výslovne uvedené, že námietky sa môžu podať do 7 dní od dňa DORUČENIA oznámenia. OZNÁMENIE a DORUČENIE rozhodnutia sú podľa mňa dva rôzne termíny a logicky mi z toho vyplýva, že pri prvom sa nečaká na to, kým si rozhodnutie prevezme posledný účastník.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?