Môže dohoda so susedmi o vzdialenostiach domov "nahradiť" regulatívy?

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či náhodou niekto z Vás nevie, či existuje nejaká vyhláška (resp. či to je v nejakom zákone, nariadení a pod.), že ak susedia súhlasia, môžu byť vzdialenosti medzi domami aj menšie ako 7 m a od hranice menej ako 2 m. Viem, že je to možné v stiesnených podmienkach, ktoré však treba argumentovať nejakými výpočtami. Susedia majú svoje domy tiež bližšie, mali sme dohody, že si navzájom dovolíme menšie vzdialenosti, na stavebnom úrade to však nechcú vziať do úvahy. Poradíte niekto, prosím?
Odpovedať
posledne slovo ma SU.
Odpovedať
@lp88 Treba si pozriet uzemny plan obce. Ten je smerodajny. Riadi sa nim SU a veskera vystavba v obci. Ak nie je, potom prichadza na rad lavirovanie s paragrafmi, SU a jeho vyklady stavebneho zakona a Vyhlasky 532/2002... Umyselne pisem "jeho vyklady".. :-) http://www.djsarchitecture.sk/2002-53...
Odpovedať
@atlaska Súhlasím
Odpovedať
Profilova fotka
ktorí susedia, dnešní , alebo zajtrajší. Stavebený úrad chráni okolitých zúčastnených aj pre budúcnosť.
Odpovedať
Mna by zaujimalo, ci je nadriadeny stavebny zakon alebo regulativy. Konkretne mi regulativy urcuju odstup stavby od hranice pozemku 6 m z lavej aj pravej strany. Na stavebnom urade mi povedali ze by mi malo prejst aj ked posuniem stavbu na 2 m od hranice. Ze najprisnejsie posudzuju ulicnu ciaru. Co ak vlastnik susednej nehnutelnosti vznesie namietku, ze nejdem podla regulatívov? Potrebujem napasovat 2 m od suseda garaz.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?