Môže byť daná šírka domu v Územnom rozhodnutí?

Cez leto, ked som riešila projekt mi na stavebnom úrade povedali, že pre oblasť kde staviam niesu žiadne obmedzenia až na to, že sa tam možu stavať len bungalovy. Teraz ked mám projekt hotový a šla som sa spýtať čo potrebujem k stavebnému povoleniu, tak mi zamestnankyna uradu povedala, či mi sedi osadenie domu na pozemok podla uzemneho rozhodnutia. To rozhodnutie mi nevedela dať, že vraj si to mám ísť vypýtať architektovi, čo projektoval ulicu pri jej vzniku. Ale z jej slov bolo zrejme, že v ˇuzemnom rozhodnuti je stanovene, že moj dom nemože byť širší ako dom oproti cesty, proste aby krajne hranice neboli presiahnute. A ja mám dom širši skoro o 5m. Moj projektant si myslí že nemaju právo určiť mi širku domu, maximálne stavebnu čiaru ( odstup od cesty). Máte niekto skusenosti?
Odpovedať
@sorca24 ano, v uzemnom rozhodnuti danej obytnej zony moze byt take nieco definovane. Ty ale nemusis ist za ziadnym architektom, co projektoval ulicu. Stavebny urad to ma mat v archive, pokial sa na to chce odvolavat. Ak to v archive nemaju, tak to je ich smola a v tom pripade sa budu musiet ohladom odstupov riadit platnou vyhlaskou.
Odpovedať
@sorca ja mam podobnu skusenopst.. na nasej ulici sa ,,mozu stavat domy so sírkou max.10m tak je to v uzemnom rozhodnutí. Rovnako ked uz som mala zalohu za projekt zaplatenu dom sirsí o2,5m a zistovala som veci ako osadenie na pozemok a ziadost o stavebne povolenie, tak mila pani na urade mi zahlasila, ze nech si vyberiem iny dom... :-D tak som jej povedala, ze mne nebude nikto diktovat, aky dom mam stavat a predstav si slo to... pan architekt co mi robil osadzanie na pozemok - to bolo tiez urcene v uzemnom rozhodnutí ako ma byt osadeny.. samozrejme, ja som to chcela inak. - vybavil zmenu uzemneho rozhodnutia... a vsetko sa dalo :-)
Odpovedať
@laila22 no dufam že aj u nás to pojde, lebo fakt netušim ako by som zrezala tých 5m, z čoho ubrať, to rovno celý nový projekt a kopa penazi. Dufam, že projektant to s nimi vybavi, on nám bude aj stavebko vybavovať.
Odpovedať
@sorca24 urcite to vybaví, neboj
Odpovedať
Profilova fotka
ak ma stavebny urad platny regulativ k uzemiu,co by mal mat, bude tam urceny aj maximalna sirka objektu.. Vtedy treba podat odvolanie a ziadost o zmenu v uzemnom plane..vynimku... no ak ziadny taky regulativ nemaju, tak sa nemate coho bat...
Odpovedať
No nejaký regulatív maju, len vraj archív je v inej budove, takže to potrva kým sa dostanem k uzemnemu rozhodnutiu. Ale vidim to tak, že budem žiadať o zmenu, ked mi to neprejde, tak ma aj šlak trafí :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?