Meter od pozemku ?

Ahojte s manželom ideme stavať dom stavebný úrad nam dovolil stavať na meter od suseda ak sa s ním dohodneme. So susedom máme ústnu dohodu o odstupe 1meter. Potrebovali by sme to aj hodiť na papier neviete niekto prosím o povolení s metrovým odstupom alebo niečom podobnom? Ďakujem
Odpovedať
...ved ked dostanete stavebne povolenie a neodvola sa, tak suhlasi. Pripadne ak chcete skor, tak si spravte nacrt s tym, ze sused v nom podpise, ze suhlasi zo vzdialenostami.
Odpovedať
My sme to presne takto mali, aj od na SU chcel pisomne potvrdenie, tak sme to len hodili na papier, ze sused XY suhlasi s odstupom 1 meter od hranice parciel c. ... A podpis a tusim cislo OP, ci rodne cislo, uz nepamatam presne.. Ale proste stacila taka obycajna nasa formulacia.. Na toto nejake oficialne tlacivo neexistuje..
Odpovedať
Profilova fotka
Zavisi to od konkretej situacie a SU..rozostup medzi RD tusim nesmie byt mensi ako 7m (koli poziarnemu hladisku tusim) teda ak aj sused nebude namietat moze namietat SU
Odpovedať
Nech Vám k Vášmu návrhu na umiestnenie stavby RD vydá vlastník susednej nehnuteľnosti písomný súhlas čím skôr, aby si to nerozmyslel. :) Pokiaľ takýto písomný súhlas ako účastník územného a stavebného konania vydá, tak už nemôže proti umiestneniu stavby, o ktorom stavebný úrad rozhodol a súhlasil, podať odvolanie (pokiaľ by sa mu to s odstupom času náhodou znepáčilo). ;-) Pravo a povinnosti účastníka konania sa vzťahuje aj na jeho právneho nástupcu, čiže aj prípadne nový vlastník susedného pozemku by bol týmto súhlasom viazaný a nemohol by vzdialenosť RD namietať.
Odpovedať
Profilova fotka
napriklad https://www.google.sk/url?sa=t&source...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?