Máme pozemok a vybratý projekt čo ďalej

Profilova fotka
Dobrý deň, chcem sa opýtať vyhliadli sme si projekt bungalov 1471 z euroline. Zaujíma ma však ak chceme robiť zmeny v projekte (veľkosť a posun okien) kto to bude robiť? euroline? Oni nám dajú všetky veci ku stavebnému povoleniu? A ako je to s rekuperáciou a tým energetickým certifikátom? Teraz čakáme kým nas na katastri zapíšu ako vlastníkov pozemku, na hranicu pozemku budeme mať privedené všetky IS. Teraz je zrejme čas na projekt a potom, aké sú ďalšie kroky? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Precitala som už niekoľko diskusií, ale pravdu povediac stále som z toho magor emoticon ďakujem
Odpovedať
@tatiana321 Ahoj, velkost a posun okien ti bez problemov spravia aj v euroline. Ked budete mat pozemok napisany na seba tak mozete poslat ziadost o pripojenie elektrikarom, plynarom a vodarom. Ked budes mat projekt hotovy, tak potom musis poslat ziadost o vyjadrenie k projektovej dokumentacii spolu s kopiou projektu plynarom, elektrikarom a vodarom. Ked ti poslu vyjadrenie tak mozes poslat ziadost o stavebne povolenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za odpoveď. ešte by ma zaujímalo, privedené prípojky k pozemku budeme mať asi v auguste, musíme s týmto všetkým počkať kým budú hotové? (všetky povolenia a plány na ne sú už hotové)
Odpovedať
@tatiana321 zmeny v PD spravi autor - euroline (kedze je to katalogovy dom, tak predpokladam, ze PD bude v realizacnom stupni) . Taktiez autor PD - euroline musi vediet, ze od 1.1.2016 su prisnejsie podmienky na tepelnoiz. vlastnosti budov, ktore PD musi zohladnovat - mozes sa ich na to spytat, ci dom splna poziadavky po 1.1.2016. PD nemusi obsahovat vsetko co je potrebne ku stavebnemu povoleniu. Energeticky certifikat sa robi az po dostavani domu pred kolaudaciou. Rekuperacia nie je povinna - ja tvrdim, ze novostavba bez rekuperacie by uz v dnesnej dobe namala byt. Ked budes mat PD resp. aj skor, tak pojdes na stavebny urad v obci/meste kde chces stavat a spytas sa co vsetko je potrebne dodat ku ziadosti o stavebne povolenie. Vacsinou ti daju ziadost a zoznam dokladov. Tento zoznam hodis tu a radime dalej :).
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem ;-)
Odpovedať
my sme kupovali projekt od euroline. Ked som chcela upravy, povedali, ze od nich by to trvalo cca 6 mesiacov, ale ze daju autorsky suhlas a moze nam to spravit ten, koho si vyberieme. Takze sme kupili projekt a upravy riesili uz s dalsim projektantom. Upravovali sme okna, strechu a z casti aj vnutro. Ale to fakt len kozmeticky.
Odpovedať
@katuska78 Koľko Vás stál ten projekt od eurolinu?
Odpovedať
my sme ho kupovali este na jesen min.roku a stal tusim 999, teraz stoja tusim 799.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?