Mal niekto problém s vyjadrením od Telekomu?

ahojte, včera mi došlo vyjadrenie od telekomu, že sa na nami definovanom území nachádza TKZ, že máme zavolať technika na vytýčenie vedení. Poslali mi počarbanú situačnú mapu, kde asi tie vedenia idú. Pravdepodobne sa prekrižujú s prípojkou na kanalizáciu, ak somdobre pochopila. Náš pozemok, je asi 70m od toho miesta (to je vidieť na mape, kde je zakreslený dom aj garážou). Katastrálnu mapu mi vrátili nepotvrdenú. Mohli by ste mi niekto prosím poradiť, čo s tým teraz, a prečo nemôžeme požiadať o stav.povolenie ak sa to netýka nášho konrkétného pozemku, ale verejnej komunkácie? Podotýkam, že som zaplatila 9 euro, za toto krásne vyjadrenie a vytýčenie stojí najmenej cca 50euro/hodinu + dopravné náklady (0,6 euro/km). dakujem
Odpovedať
Tyka sa to tvojho pozemku, tvoja pripojka krizuje ich kable. Asi budes musiet dat urobit to vytycenie, ale zavolaj si tam CO presne chcu,nech neplatis za nieco co oni neuznaju.
Odpovedať
Dobrý deň. O stavebné povolenie môžete požiadať. Pred začatím výkopových prác si dáte vytýčiť trasy podzemného vedenia oprávnenou osobou, ktorá vyhotový protokol o vytýčení. A v danej zóne možného križovania doporučujem kopať ručne. Pokiaľ budete mať papier o vytýčení a bude tam, že na tej strane nič nie je ste krytý v prípade, že by sa niečo našlo a poškodilo. s pozdravom ing.arch. Róbert Vozár
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, budes to musiet dat vytycit aj ked to stoji :( pretoze sa ti krizuju kable, my sme to mali zase s elektrikou, ale neurobis nic v pripade ze chces stavebnoe povolenie,,,,, S krizovanim problem nieje musia sa dodrzat urcite body, ale vytycit to musis,,, Prajem vela síl a hlavne rychle vybavenie,, my sme sa s papierami natahovali 2,5 roka :((((ale stoji to zato:)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som práve dnes vybavil vyjadrenie Telekomu k projektu na stavebné povolenie, trvalo mi to 20 minút, lebo som musel ísť zaplatiť na iné miesto, ako mi povolenie vydali. Vo vyjadrení stojí, že v lokalite sa nachádzajú telekomunikačné a rádiové vedenia a musím pred výkopovými prácami osloviť ich pracovníka, aby mi vytýčil ich vedenia. Je to nová lokalita, kde ešte telekom nemá na 100% nič, ale plánuje na budúci rok možno niečo osádzať, tak sa takto zaistili, lebo platnosť vyhlásenia je do konca roka 2014. Je to tahač peňazí z našich vreciek.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?