LV a katastralna mapa - original - kolko krat pre SP

Zdravim. Pre SP je potrebne dokladat katastralnu mapu a LV. Na stavebnom urade chcu original z katastra s peciatkou, takze po 8€. Ti, co ste vybavovali SP, potrebovali ste este niekde inde LV a mapu s peciatkou katastra? Alebo postacil informativny vypis z katasterportalu? Ide o to, ze na katastri by bola kazda dalsia kopia po 3€, takze dobre hned vediet kolko je potrebných opeciatkovanych.
Odpovedať
@wilder01 banka (znalecky posudok), kolaudacia co ma napada teraz
Odpovedať
pri kolaudacii netreba mat uz zakreslenu stavbu na mape? Ci ogicky sa to tam vklada az skolaudovane asi, vsak? Pri kolaudacii moze nemusi byt LV a mapa nie starsia ako 3 mesiace?
Odpovedať
@wilder01 Ja som si originál LV aj mapu z katastra nechal a vyhotovil som pre stav. úrad overenú kópiu. Ak by som potrreboval, kedykoľvek môžem z originálu znovu urobiť overenú kópiu. Teraz to možno aj použijem, lebo idem ohlasovať drobnú stavbu a tam znovu treba LV a mapu.
Odpovedať
Asi je to debata o drobakoch. ale nestoji overenie viac ako 3€?
Odpovedať
@wilder01 Overiť 1 stranu dokumentu stojí u notára 1,50 - 1,60 EUR. Ak má LV 10 strán, tak jasné, že je lacnejšie nechať na katastri vytlačiť nový výpis alebo urobiť za 3 EUR ešte jeden rovnopis. Ak je to ale 1 strana, tak je to lacnejšie overiť. Ja mám LV 2 strany a kópia mapy 1 strana. Overenie stojí 4,50. Keby som nechal na katastri vytlačiť rovnopis, stálo by to 2x3 EUR. Ale dopredu nevieš, koľko tých rovnopisov potrebuješ.
Odpovedať
jasne. potom to dava zmysel. Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
LV aj mapa platia vzdy len 3 mesiace, takze je zbytocne si ich robit viac
Odpovedať
Profilova fotka
@wilder01 pri kolaudácii prikladáte zameranie a zameraný nadresný bod, tam už LV nepotrebujete. Na slušnejších úradoch si mapu aj LV náju na lkatastri sami. Pri sieťach vôbec nechápem potrebu orginálu , potrebujete ich stav, nie Váš.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?