Koľko stojí hydrogeologický prieskum na odvod vody?

Ahojte, vie mi niekto poradiť, koľko asi stojí hydrogeologicky prieskum na odvod daždovej vody v okoli MA. Alebo ako ste riešili planovanie odovodu daždovej vody. Za odpoved vopred dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@niso18 kam odtekala voda z plochy ktorá bude zastavaná predtým? Jediný rozdiel je, že sasústredí do viacerých bodov, ale vsiakne určite aj bez prieskumu.A treba ju zachytiť a použiť.
Odpovedať
prípadne dovoliť aby ju príroda použila o5 ak je to možné v mieste kde spadla (swejl). https://www.google.sk/search?biw=1018...
Odpovedať
@niso18 v malackach som to riesil cca 3 roky do zadu a cena cca 1000€ ale bez skusky dlhodobej. inak odvod vody pri jablonovom z cesty som riesil vsakovacimi jamamy a funguje to. rozmer jamy 2x2m a hlbka cca 2-3 po spodnu vodu a do toho kamen s geotextiliou a inak tu som videl aj ine napady napr prepravky na flase. jo a kolko to stoji...cenu na oficial mas a mne ehm nejaku tu flasticku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejh0 urobiť vsakovanie po spodnú vodu je veľmi zlé riešenie, vsakovanie má slúžiť na prečistenie, nie odvedenie do spodných vôd.
Odpovedať
@jan45 nechapem co si chcel napisat. chalan sa pyta na odvedenie vody a nie na precistenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejh0 chcel som napísať, že odvedenie dažďovej vody robia ľudia, ktorí tomu nerozumejú,
Odpovedať
Nás vyšiel hydrogeologický prieskum - museli sme ho robiť ale kvôli čističke - 100 eur.
Odpovedať
kôli ČOV musel byť - stál 150 € KE :o)
Odpovedať
@jan45 prosim o vysvetlenie nerozumeni o odvedeni dazdovych vod.
Odpovedať
tiez sme museli mat hydrogeologicky prieskum koli cisticke - za 115e.
Odpovedať
Profilova fotka
@janula94 veľmi slušná cena, pošlite mi jeho adresu @lienkazuzka normálna cena @ladislavr slušná. @andrejh0 ak sa niekto prekope k spodnej vode a pustí do nej dažďovú, tak je to barbar, dažďová voda má zostať na pozemku a vsakovaním prejsť do spodných vôd, alebo sa má zachytiť a zužitkovať. Toto je ale fórum o radách, nie vyučovanie.
Odpovedať
takže kvôli čističke treba mať priesku?? Tak to ma dosť limituje kedže chcem čističku nakoľko kanalizácia v dedine nieje. Takže budem musieť spraviť prieskum, oki cena okolo 100-150€ je pre mna akceptovatelna, dakujem za rady :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@niso18 ono z toho prieskumu moze vyplynut aj to, ze vsak do pody nie je vhodny a do povrchovych vod ti to nepustia, dufam, ze to nebude tvoj pripad..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Profilova fotka
@ladislavr nestrašte, aj do vsaku, aj do povrchových vôd to za určitých podmienok môže ísť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?