Koľko sa platí za začatie stavebného konania?

Profilova fotka
Včera som bola na SÚ, či sa už pani pozrela na náš spis a začali mi rozprávať koľko ona ešte nemá vybavené stavebné povolenia z júna a júla. Na okolo susedia vraveli, že po naťahovačkách jej niečo dali, že ona čaká od každého , ale nikto už nepovedal koľko. Ako je to zvykom? Prosím, názory na čestnosť a nepodplácanie ma teraz naozaj nezaujímajú :-)
Odpovedať
Zaujimava tema :) Podla mna v kazdom meste je ina taxa, zalezi od toho ake velke mesto, co maju zauzivane.. Napr. my sme v malom meste a neplatili sme za stavebne povolenie nic pomimo, pretoze projekt nam robil ten co stavebne povolenia vydava, takze sme sa uz akoze poznali :)
Odpovedať
napíš na ňu sťažnosť, že prekročili zákonný limit na vyjadrenie...teda najprv začni tym, že sa jej opýtaš aký je zákonný limit, do kedy musia začať atď...potom jej oznám, že je po limite a bohužial si nútená to riešiť vyššie, nakoľko Vám to naozaj ponáhla...asi takto by som to riešila...
Odpovedať
podla mna clovek, ktory caka "vsimne" nema problem Ti povedat aj kolko - takze sa jej kludne spytaj. Alebo druha moznost, pritvrd, najdi zakon, ze dokedy maju povinnost.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som osobne nikomu nic nedaval a vsetko prebehlo v zakonych terminoch, tie su dane. Jedina sanca ako ich natiahnut je sikana typu, zabudli ste toto, doneste a mame dalsich 30dni. A po 30 dnoch sa clovek dozvie ze este nieco chyba :). Na druhej strane je naivne si mysliet, ze SP sa da vybavit rychlo. Naposledy ked sme skolaudovli sme nadsene chceli ist riesit trvaly pobyt. Lenze 7 dni trvalo kym bolo kolaudacne rozhodnutie. Potom sa 15 dni malo cakat na pripadne namietky. Lenze to je od dorucenia a kym si to SPF prebral tiez trvalo par dni. Do toho kataster nebol schopny zapisat 30 dni obycajne popisne cislo, po urgovani mi bolo oznamene, ze na to maju podla zakona 60 atd atd. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?