Kolko drobnych stavieb(25m2) mozem mat?

Profilova fotka
Dobrý deň chcem sa opýtať koľko drobných stavieb (do 25m2) môžem mať na svojom pozemku dakujem
Odpovedať
a kolko by si potreboval? Teoreticky kolko chces. Predpokladam, ze chces spojenim viacerych spravit jednu velku, ze? ;-)
Odpovedať
@myscho301 stretol som sa s tym, ze to bolo uvedene vo vs.nariadeni mesta/obce a vplyv ma na to aj povolena zastavanost pozemku. Ak mate v okoli suseda, ktory lipne na dodrziavani zakonov, tak si zbytocne nekomplikujte zivot. Akonahle tam budete mat dotiahnute siete, potrebujete stavebne povolenie. Okrem toho tie drobne stavby nesmu byt fyzicky spojene.
Odpovedať
mozes ich mat len tolko, kolko ti dovoli pozemok...
Odpovedať
a hlavne aby si neliezol na nervy susedom
Odpovedať
Koľko len chceš napríklad aj 10000 keď máš na to pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
@cubicomp ako hovoríš chcem spraviť jednu veľkú platnu ale oni nesmi byť spojené vrchnou platnou ze
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser potrebujem stavebne povolenie na malu stavbu keď tam mam dotiahnutu siet? =-)
Odpovedať
@myscho301 ty si jeden velky SPEKULANT, nenapadne sa pytas a ocakavas konkretnu odpoved, ved bud chlap, napis narovinu co chces urobit, aky mas plan a urcite sa dozvies bud ano alebo nie, z tvojej nenapadnej otazky si to z prsta nevycuciame, odpoved si dostal a nielen jednu a pytas sa znovu, tak to vysyp vsetko na rovinu nech sa mozme bavit ako ludia...
Odpovedať
@myscho301 §139 stavebneho zakona: (6) Drobné stavby sú stavby, ktoré majú doplnkovú funkciu pre hlavnú stavbu... takze drobnu stavbu mozes mat len ako doplnkovu k hlavnej. ak hlavnu nemas, potrebujes stavebne povolenie aj na budovy do 25m2...
Odpovedať
@myscho301 takze som tusil spravne, ze sa chces vyhnut papierovackam a projektom kvoli stavebnemu povoleniu. Drobne stavby nesmu byt oficialne spojene "strechou". Takze na nakrese sa to musi tvarit ako dve samostatne. Aj ked na urade budu hned vediet o co ide, nie su blbi predsa :-D Otazka skor znie, ci ta nasledne nebozne sused, ked uvidi ze je to jedna stavba a to uz potom bude problem. So sietami to problem neni, ked mas raz povolenie na drobnu stavbu tak nikto nebude zistovat, ci tam siete mas alebo nie, kedze na to nema dovod.
Odpovedať
@myscho301 Ak chces silou mocou stavat bez nutnosti povoleni, tak stavaj "mobilny dom" - drevostavbu bez pevneho zakladu..
Odpovedať
Profilova fotka
@myscho301 Na Tvoju otázku Ti najlepšie odpovedia, obyvatelia rómskej osady v Lefantovciach... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jamk1 skôr v Letanovciach
Odpovedať
@lubossss @jamk1 osada v Letanovciach uz je par rokov zrovnana so zemou, ostalo tam smetisko - nie su peniaze na upratanie, alebo neboli, uz neviem, proste bananistan. Cigosov prestahovali medzi Hrabusice a Sp. Stvrtok, postavili im tam domy.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubossss Áno, máš pravdu. Pomýlil som sa. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@livarno No vidím, že som sa narodil v nesprávnej komunite. Mne dom nikto nepostavil... :-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
V tomto pripade ani im nikto domy nepostavil, tie patria obci (ktora to platila) a oni su podnajomnici a dokonca aj najom platia :D
Odpovedať
hej a za par rokov ak neprehanam budu tie domy vhodne na asanaciu vsakze, vsetko nepotrebne co tam gadzovia naprojektovali ( okna, dvere, balkony, elektroinstalaciu a ine zbytocnosti) cigosi odstrania a to svojpomocne , ale obec nech sa neboji, ten ich "najom" vzniknute "modifikacie" urcite pokryje ze @huhu333
Odpovedať
@jano2007 Co bude o par rokov veru neviem. Mam sice vestecku gulu ale uprimne poviem, ze nefunguje :(... Ale teraz po 2 rokoch je to vacsinou OK. Nieco sa stalo a neviem odkial maju potrebu sa o to starat. Ale uvidime. Inak co sa najmu tyka, tak vo fonde oprav uz maju pekny kopku penazi... sice sa z nej aj mina ale zatial pribuda viac ako sa mina. Dovod minania penazi z fondu oprav paradoxne nieje ich snaha o "vybyvanie" stavby :) ale fakt, ze zhotovatelovi tych bytov by som asi najradsej ruky a nohy dolamal, tak zo zfusovali... Ale co bude o dalsie 2 roky... uvidime.
Odpovedať
Pokial viem a to som si isty takmer na 100 %. Je to cisto o odstupoch od hranic pozemku a percente zastavanosti parcely. Treba si dat pozor ze zastavanost sa rata na parcely nie na pozemky. Ja mam napriklad 2200 z coho iba 1000 je stavebna parcela zbytok zahrada. Takze pri povolenej zastavanosti 30 % sucet zastavanej plochy vsetkych stavieb nesmie byt viac ako 300m2.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?