Kolaudácia zateplenia existujúceho rd

Ahojte máte niekto skúsenosti s kolaudáciou zateplenia existujúceho rd?Máme dobrého suseda, tak sme od stavebného povolenia cez vstup na pozemok museli vybaviť všetko. Zaujíma ma, čo všetko budeme potrebovať ku kolaudácii, či bude treba aj nejaký objednávkový list, alebo faktúru od zhotovitela doložiť... Skrátka čo k tomu treba... Ďakujem :-)
Odpovedať
No máme lebo stena ktorú ideme zatepliť je u suseda na dvore. Máme tam ešte 50cm ale potrebujeme postaviť lešenie a to na 50cm nepostavíš, takže áno iným stačí nám bohužiaľ nie. Potrebovali sme aj SP, projekt, a povolenie na vstup. Sused si dal.podmienky a jednou z nich je aby to robila firma. Manžel si dal živnosť na stavebné a zateplovacie práce, lesenárske práce a keďže chceme zatepliť aj základy na obkopanie základov si chceme "najat" živnostníkov, len neviem či ku kolaudácii bude treba aj fkt dodávatela...
Odpovedať
Je to kkt a medziplanetárny...čo už
Odpovedať
Aj ja chcem kolaudovat ale este nemam zabradlie na balkone.Skolauduju my aj bez zabradlia alebo musim ho tam mat.Za kazdu radu vam dakujem najme ty ktory uz kolaudovali.Co vsetko kontroluju.
Odpovedať
zabradlia treba mat.
Odpovedať
@petka456 Zábradlie treba mať. Kolaudácia znamená zaradenie stavby na užívanie. A na to, aby sa objekt mohol užívať, musí byť bezpečný a funkčný. Takže musí byť obývateľný. Napr. síce nemusíš mať lampy, stačía ti objímky a v nich žiarovky, ale musíš mať vypínače a zástrčky - nesmú trčať káble. Musia byť predpísané revízie. Na balkónoch a schodištiach zábradlia - napr. stačia aj dočasné - drevené, ale musia byť. V akom stave máš dom? Je používania schopný a bezpečný? Nebála by si sa tam nechať napr. 3 ročné dieťa?
Odpovedať
@chrobak7 Ja este deti nemam a zabradlie my chyba iba na balkon a na dvaschody do domu.Ano dom uz je obyvany a uz tam aj byvame akosi nemozem nikoho zohnat kto by my prisiel ateda vedel spravit zabradlie.A chcem antikorove asi dlhe 3,5 m.Dik za radu a odpovet.
Odpovedať
@petka456 Aj keď nemáš deti, na tom balkóne to zábradlie musí byť. Na schodoch musí byť zábradlie iba ak sú viac ako 3 schody. A zábradlie si môžeš aj sama urobiť, teda možno manžel. Sú nerezové aj hliníkové. Ja som dal také na schody. Kúpiš cez net potrebné diely a doma to len ukotvíš. http://zabradlie.sk/
Odpovedať
@chrobak7 Dik.Presne taketo chceme aj my.VIes my dat kontakt kde si kupil ked si si to ty sam robil tak to hadam aj my spravime.Alebo ak ti to robil niaky zivnostnik tak daj my kontakt.dikes.
Odpovedať
@petka456 Hore nad obrázkom je odkaz na stránku.
Odpovedať
@virnik27 :-D
Odpovedať
@chrobak7 Dikja som to nasla ale u som ti pisala.Su tam pekne zabradlie tak pojdeme pozriet.
Odpovedať
A náhodou neviete niekto čo budem potrebovať ja???? Ja viem že aj iný sa chcú dozvedieť niečo ale mňa momentálne zaujíma môj problém....Ďakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?