Kolaudacia-postup

Dobry den, poziadali sme o kolaudaciu domu. Nie po 30 ale po 58 dnoch (v ojedinelych pripadoch mozu) nam prislo vytycenie kolau. dna. Po kolaudacii nam poslali rozhodnutie o doplneni chybajucich dokumentov, ktore sme v stanovenej lehote doplnili. -otazka c1. bude vytycene nove kolaudacne konanie -otazka c.2. ako je to s lehotou 30 resp 60 dni (ohlasenie) Pytat sa na SU nema zmysel, nakolko mi bolo povedane, ze ak neviem v tom behat, tak si mam zaplatit osobu, ktora sa tomu venuje. :-)
Odpovedať
A co bolo v rozhodnuti napisane? Podla mna tam mate iba pozastavenie kolaudacneho konania, ktore bude po dodani dokumentov znovu obnovene.
Odpovedať
Áno, konanie pozastavené-dokumenty dodané, ale aký bude postup ďalej hlavne lehoty.
Odpovedať
Tak to vám teda dobre poradili, že zaplatiť si osobu len aby to nemuseli vysvetľovať. Zlaté Slovensko :-D Ale podľa mňa to je tak, že keď to bolo pozastavené a už ste tie dokumenty dodali tak na to majú zase buď mesiac alebo dva aby to znova spustili, respektíve vám možno aj dali nový termín. Osobne si ale myslím, že vás nemôžu takto odbiť, treba ich otravovať.
Odpovedať
@rado1704 lehoty sú 30, 60 a v zložitých prípadoch 90 dní odo dňa podania návrhu na vydanie kolaud. rozhodnutia. Do lehoty sa nezapočítavajú dni, kedy bolo prerušené konanie (t. j. odo dňa doručenia rozh. o prerušení a výzvy do dňa doručenia chýbajúcich dokladov na SÚ) . Po doručení chýbajúcich dokladov, stavebný úrad pokračuje v konaní, doručené podklady posúdi a pokiaľ sú OK, tak vydá kolaudačné rozh., ktoré nadobudne právoplatnosť po 15 dňoch odo dňa doručenia poslednému účastníkovi kolaudačného konania. Opätovná ohliadka sa vo väčšine prípadov nekoná, záleží od toho, či boli zistené nejaké nedostatky na stavbe pri miestnom šetrení.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?