Kolaudacia cesty

Profilova fotka
Máte niekto skúsenosť s kolaudáciou cesty ide totižto,že sme kúpili rozostavaný dom na úplne novej parcele dom sme dokončili dali sme žiadosť o kolaudáciu,len pani chce aby sme podali najskôr že musí byt cesta skolaudovaná len majiteľ čo nám predal dom aj s prestupovou cestou ,ktorá ide ešte k vedľajšiemu pozemku kde sa má stavat,len majiteľ požiadal o odklad kolaudácie cesty a my sme dali žiadosť o kolaudácie cesty to akože keď jemu odklepnú 5rokov odkladu my tým pádom 5 rokov neskolaudujeme dom?
Odpovedať
@patko33 Presne tak. Bežne je podmienkou kolaudácie stavby predchádzajúca kolaudácia prístupovej cesty. Je na škodu, že ste si to celé neošetrili zmluvne.
Odpovedať
Profilova fotka
@draik tak to má môže aj j.... absolútne nič take nás ani nenapadlo že by sa mohlo stať
Odpovedať
@patko33 pokiaľ nebude skolaudovaná cesta, neskolaudujete dom, ak je to naviazané na seba. Kolaudačné konanie začína na návrh stavebníka. Nič také ako žiadosť o odklad kolaudácie nejestvuje. Stavba bola povolená v stavenom konaní a je na ňu vydané stavebné povolenie. V súlade s ním a projektom stavbu realizujete a keď je hotová, tak dáte návrh na kolaudačné konanie. Treba si pozrieť, kto je stavebníkom, ako je to s stavebnom povolení a podľa toho ďalej postupovať.
Odpovedať
@patko33 Ste žiaľ presným príkladom toho, že prípravu zmlúv je potrebné prenechať odborníkom. Nič iné Vám nezostáva, len vplývať na staviteľa cesty. Predpokladám, že iný prístup nemáte.
Odpovedať
Profilova fotka
No prešla som zmluvy cesta je na majiteľa že musí byt skolaudovana a dodržané podmienky len v zmluve na dom nič o ceste nie je písané takze neviem idem dnes na urad
Odpovedať
@patko33 Dom by ti mali slolaudovat bez problemov...maximalne ti do kolaudacneho rozhodnutia napisu ze mas dorobit cestu...ak by ti to nechceli dat najdi v obci hociaky dom, ktory nema pristupovu cestu podla noriem a namietaj aby platilo rovnake pravidlo aj na teba aj jeho (pomoze to 😉 ) . stavebny urad musi postupovat rovnako u vsetkych,ak povoli jednemu musime potom vsetkym a ver ze v obci najdes hned niekolko ulic a domov kde nieje vsetko s kostolnym poriadkom....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@patko33 Ja by som Vám poradila, aby ste tlačili na majiteľa cesty, ktorý Vám predal pozemok, ak som to správne pochopila. Na stavebný úrad s poukazovaním na niečo, že tam ste rozhodli tak a aj ja chcem teraz také rozhodnutie - len nahneváte úradníčku. Zväčša má dôvod na to, že rozhodla tak ako rozhodla a myslím si, že urobí všetko pre to aby Vám to aj dokázala. Radšej by som tlačila na toho majiteľa a možno jemu spomenula, že v stavebnom zákone je spomenuté aj to, že: napriek výzve stavebného úradu predlžuje bez vážneho dôvodu dokončenie stavby nad lehotu určenú v stavebnom konaní. S týmto by som išla na stavebný úrad a popýtala sa úradníčky, či by mi s tým nevedela nejako pomôcť. Urýchliť trošku dokončenie cesty a s tým spojené papierovačky. Lebo naozaj kolaudáciu RD nedostanete skôr, ako bude skolaudovaná cesta.
Odpovedať
Profilova fotka
@551petka551 dala som predčastne užívanie stavby a stále niečo vypytuje už som z nej na nervy teraz zase chce papiere od vodárov elektrikárov aj keď sa tam nič nekonalo a majiteľ dal odklad o 2 roky čo mu aj schválili
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?