Kedy je vhodné zmeniť ornú pôdu na stavebný pozemok?

Profilova fotka
Kedy je najvhodnejsi cas na zmenu ornej pody na stavebny pozemok??Aby sme zbytocne potom nemuseli platit vysoku dan zo staveb. pozemku...Teraz, ked sa nam robi projekt je uz vhodny cas alebo je to este skoro??Projekt bude cca do mesiaca hotovy.Vdaka za odpovede
Odpovedať
Takto, napr. náš pozemok sa skladal z dvoch parciel, pričom jedna parcelka bola vedená ako záhrada. Ked sme mali projekt v rukách, navštívili sme stavebný úrad, kde nám povedali, že nakoľko dom bude zasahovať (podľa "mapky osadenia domu na pozemku") musíme ísť na Pozemkový úrad a podať žiadosť. Tam bol potrebný kolok, katastrálna mapa, list vlastníctva a mapa osadenia. Do dvoch t. sme mali doma rozhodnutie. Neviem či som pomohla... Čo sa dane týka platili sme teraz daň ešte po starom. Prvý krát daň za stavebný pozemok môžeš aj tak platiť až vtedy ked budeš mať povelnie stavebné v rukách (v našom prípade daň za stavebný pozemok budeme platiť až 2012)
Odpovedať
- stavebne povolenie na ornu podu by ste nemali dostat. cize ak uz projekt je hotovy - situacia/osadenie domu na pozemok - treba stym zajst na pozemkovy urad a poziadat o suhlasne stanovisko na zmenu druhu pozemku / do 500m2 menenej plochy/. - v uzemnom plane obce musi byt vas pozemok urceny na vystavbu rodinneho domu / ak idete stavat dom / - no a s danami je to tak : od ludi viem ze v kazdej obci je to inak. niekde platia rovnako za rolu ako aj za zastavanu, takze to je najlepsie si zistit na obci.
Odpovedať
Profilova fotka
@miavanhaken dikes:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@malydom vdaka,pomohli ste mi :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?