K čomu je potrebné potvrdenie od Hydromeliorácie š.p.?

K čomu je potrebné požadovať potvrdenie/vyjadrenie sa HYDROMELIORáCIE š.p.????? Začíname riešiť stavebné povolenie, všetky tie vyjadrenia od rôznych inštitúcií. Architekt, čo projektoval náš drevodom nám predvyplnil tlačivá na Hydromeliorácie š.p. len s odkazom, že to tam máme zaslať. Nerozumiem z akého dôvodu, prečo to je potrebné. V zrýchenej lehote sú za to aj dosť vysoké poplatky, takže mi to nie je jedno a rada by som poznala, k čomu to je dobré. Dnes som bola na stavebnom úrade v dedine, kde sa bude stavať, ani dotyčný úradník nerozumel, k čomu to je. Skúsení v tejto oblasti, prosím poraďte!!! Srdečná vďaka!!!!!!
Odpovedať
@adriana1609 do 10 pracovných dní je to 15 EU.? To je vysoký poplatok? Keď v drogérii nemajú cenovku, tak sa skočíš tiež opýtať predavačky do železiarstva na cenu? Internet máš , telefón asi tiež, tak to raz dva zistíš.
Odpovedať
@adriana1609 Kvôli takýmto prípadom: http://pasivnydom.blog.cz/0904/sok Stavebný úrad nechcel vyjadrenie od hydromeliorácií... Keďže úrady o sebe nevedia, obce netušia, čo všetko je pod zemou, tak je bezpečnejšie uistiť sa pred stavbou domu u dotknutých úradov. Radšej zaplatiť xy €, ako potom dokupovať kus pozemku za 3000 € a viac... prípadne vôbec nestavať. ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
@stastnyjim no,ja som tam videla na ich stránke rôzne poplatky,aj také nad 60 ci 150 eur. Nevšímla som si komu prináležia,teda som to aj inak pochopila.Keď sa takto ľahko necháte uniesť do rozčúlenia,nabudúce nekomentujte.stačilo slušne.pekný večer :-)
Odpovedať
@blacksr srdečná vďaka!!! :-)
Odpovedať
@adriana1609 pri stavbe domu budeš čeliť oveľa ťažším situáciam ako je moje podrýpnutie a otázkam čo to ten štátny podnik Hydromeliorácie asi robí. Treba sa začať tomu venovať a študovať, hlavne čo sa týka papierovačiek a legislatívy. A ak v obci máte takého úradníka, ktorý má na starosti stavebné konania, tak bacha na neho keď nevie kvôli čomu sa oslovuje tento štátny podnik. Môže ti pri stavbe domu veľmi uškodiť. U nás v obci, čo chodí pani raz za týždeň čo má na starosti stavebné, tak tiež nepozná zákony a vydáva protizákonné rozhodnutia, ktoré potom stavebníkov stoja čas, nervy a hlavne peniaze.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?