Je potrebné stavebné povolenie na cestu?

Dobrý deň mám taký dotaz na vás kto mi vie poradiť budem rada.Chceli by sme kúpiť pozemok je to orná pôda chceli by sme na nej stavať prístup na pozemok je s obecnej cesty lenže ten pozemok je veľký a chceli by sme stavať až v zadu a predu by sme chceli pozemok predať musíme vybudovať na tomto pozemku cestu ktorú vysipeme kameňom myslíte že musím mať na ňu stavebné povolenie aby mi povolili stavať ?
Odpovedať
@kcardova ak ti povolia stavať tak na cestu povolenie potrebuješ.
Odpovedať
Ako budete odhrnat sneh na ceste vysypanej kamenom? Zalezi ci ti povolia takto umiestnit dom, a na cestu samozrejme bude treba povolenie.
Odpovedať
Je treba. ja som donedavna riesil to iste. na objekt uz mam stavebne ale na cestu sa stale robi...nase urady...a potom pri kolaudacii domu musi byt uz cesta skoladovana, alebo spolu. Tak mi bolo povedane. Samotny dom bez riadnej cesty neskolauduju
Odpovedať
Na cestu nielen povolenie, ale aj projekt a celkom kludne sa ti moze stat, ze zhotovitel bude musiet byt certifikovana firma a cesta spevnena. Makadamom vysypana polna cesta vam vobec nemusi prejst. Okrem toho ju budete musier udrziavat ak budete jej vladnici, takze pekne kydat sneh, hlavne k buducim susedom.
Odpovedať
... a okrem SP na cestu, bude možno potrebné vybudovať verejné osvetlenie, ktoré je tiež ako stavebný objekt a je potrebné SP. Taktiež neviem ako je to u vás s inžinierskymi sieťami. Ak je potrebné predĺžiť IS - voda, elektrika, plyn, kanalizácia, obecný rozhlas, tak aj na toto všetko je potrebné SP...
Odpovedať
@kcardova ahoj cestu nie si povina stavat a tak nemusis mat stavebne pvolenie.lebo cesta je verejna komunikacia a urcite nemas peniaze aby si vybudovala cestu a odovzdala ju obci a to nevravim o kanalizacii vode , a ci mas opravnenie vybudovat to. Ale ty si mozes vysypat cestu ako pristupovu ku stavbe a je to docastna stavba a to vies poriesit v tvojom stavebnom konani
Odpovedať
@tibo35 nemoze mat cestu ako docasnu,nedostane savebko, nejaky pristup tam musi mat. a ked tam tu verejnu komunikaciu nema co bude lietat do domu helikopterou?
Odpovedať
@tibo35 ona chce este pozemok pred nimi predavat. Keby jej pozemok zacinal pri obecnej komunikacii a bol tam len jej dom, je to v konecne stavebnemu uradu u paty (teda vyssie, ale nehodi sa to tu pisat) ako sa ona bude po vlastnom pozemku presuvat. Lenze ak preda pozemok niekomu inemu tak ten musi mat zabezpeceny pristup na pozemok. Ak sa neda pristup zriadit priamo z verejnej komunikacie tak nejaku cestu mu musi postavit.
Odpovedať
Ďakujem za vaš názor cením si to.Tak že keď rozdelim pozemok tak že ja budem mať prístup s obecnej cesty a budem stavať v zadu asi 50 metrou stačí mi len spevniť cestu k svojmu domu a keď predám pozemok tak aby aj on mal prístup s obecnej tak nemusím nič robit že?
Odpovedať
@kcardova asi tak
Odpovedať
@zita19 este zalezi na ulicnej ciare a ci a co tam povolia stavat. toto si si isto este nezistovala, takze najskor na SU a budes mudrejsia. @kcardova
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?