Je potrebne stavebné povolenie aj na zemné práce?

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa informovať či je potrebné stavebné povolenie aj na zemné práce, vyrovnanie pod základovu dosku.
Odpovedať
Ak sa nemylim, tak to su pripravne prace a na to nepotrebujes pravoplatne stav. povolenie..
Odpovedať
Pravdepodobne áno. Nemusí to byť tvoj prípad, ale v priebehu stavebného konania sa môžu vyskytnúť prekážky...námietky susedov, nejaké zabudnuté potrubie, nejaký zabudnutý spoluvlastník z pred 100 rokov a podobne. Dokonca som niekde čítal, že aj s platným stavebným povolením by si mal ísť nahlásiť začiatok výkopových prác na obecnom úrade. Na slovensku je ale všetko možné a fantázii sa mädze nekladú. Robia sa aj v dedine, kde staviam ja, bežne prípojky bez povolenia a podobne.
Odpovedať
@majbu čo si máme predstaviť pod pojmom vyrovnanie pozemku? Terénne úpravy sa riešia cez stavebný úrad. "Povolenie stavebného úradu vyžadujú také terénne úpravy, ktorými sa podstatne mení vzhľad prostredia alebo odtokové pomery. V prípade, že nedôjde k výraznej zmene vzhľadu prostredia alebo odtokových pomerov, postačí iba ohlásenie na príslušný mestský alebo obecný úrad. Konanie o povolení terénnych úprav začína stavebný úrad, na základe písomnej žiadosti stavebníka." Alebo chceš len začať stavbu skôr ako ti vydajú stavebné povolenie?
Odpovedať
Profilova fotka
Neriskoval by som a radsej by som si to stavebne povolenie vybavil a podla mojho nazoru ho aj potrebujes
Odpovedať
ked sa vam nahodou "podari objavit" pri zemnych pracach nejake zabudnute potrubie/ rozvody a budete bez povolenia, nexi vediet co potom s vami porobia
Odpovedať
Urcite ho potrebujes!
Odpovedať
Zemné práce pod základovú dosku sú súčasťou stavby, preto nie je potrebné samostatné stavebné povolenie. Vecný rozsah zemných prác projektant uvedie v projektovej dokumentácii stavby, prípadne vypracuje aj priečne rezy a tiež uvedie výškové kóty (násyp, výkop) pokiaľ sú zemné práce väčšieho rozsahu.
Odpovedať
zalezi to podla zasahu, ak je to vo vacsej miere, a narusi sa celkovy vzhlad to znamena ak si tam mala kopec a teraz budes mat rovinu, moze sa to povazovat za velky zasah a je potrebne povolenie, ak sa vzhlad a pomery nezmenia staci ohlasenie, ako by si isla pod uroven terenu je potrebne stavebne povolenie a vyjadrenie prislusnych oraginizacii k inzinierskym sietam, aby nedoslo k naruseniu co moze mat za nasledok pokuty a problemy
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?