Je potrebné stavebné povolenie ?

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať či je potrebné nejaké povolenie ak si chcem dať na pozemok osadiť reklamnú plochu o rozmere.2x2,5m a treba tam osadiť dve stojky do betonu. Prípadne aké povolenie je potrebné ?? Ďakujem .
Odpovedať
@maros505 Ak je to pozemok, kde máš dom, tak takáto stavba by bola drobná stavba a na to stačí ohlásenie drobnej stavby. Ak je to ale prázdny pozemok, napr. záhrada, tak by to muselo ísť cez stavebné povolenie.
Odpovedať
@chrobak7 Je to na mojom pozemku pred domom pri hlavnej ceste. Tak že stačí len nahlásiť drobnú stavbu na príslušnom obecnom - mestskom úrade ?
Odpovedať
§ 55 (2) Ohlásenie stavebnému úradu postačí h) pri reklamných stavbách, na ktorých najväčšia informačná plocha je menšia ako 3 m2, pokiaľ tento zákon neustanovuje inak. § 56 Stavebné povolenie ani ohlásenie sa nevyžaduje j) pri reklamných stavbách, na ktorých má najväčšia informačná plocha veľkosť do 1,2 m2, umiestnených na stĺp verejného osvetlenia alebo na stĺp trakčného vedenia, ak nezasahujú do prejazdného profilu pozemnej komunikácie ani do priechodového prierezu dráh.
Odpovedať
@maros505 Neviem ci s tym nema nieco aj daky cestny odbor - vzhladom an bezpecnost rpemavky a pod.
Odpovedať
@draik @sysell @chrobak7 Zisťoval som to na stavebnom úrade a k reklamnej tabuli (AJ KEĎ JE NA MOJOM POZEMKU)je potrebné stavebné povolenie. Musí byť projekt-dokumentácia,vyhlásenie statika,vyjadrenie vse keď že nad tým ide elektrické vedenie a musím preukázať že pozemok partí mne. Ďakujem všetkým za čas a ochotu pomôcť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?