Je mozne zacat stavat bez Stavbneho povolenia?

ahoj chcem sa spytat..mame v.plane kupit pozemok....elektrika na nom bude hotova az koncom septembra voda dokonca zaciatkom roka 2018..myslim napojenie sieti...ked nie su siete nemozem dostat stavbene povolenir..chcel by dom do septmbra postavit zaklady a vytiahnut mury..mozem stavat aj bez SP s tym ze kym dam strechu budemm vsetky povolenia mat u seba? len nechcem cakat aby som stihol prezimovat zakrytu hrubu stavbu..viete mi povedat ake su "pravidla hry"? ;) vdaka pripadne aky je postih
Odpovedať
si robiš srandu? musiš mať najprv projekt a ak ho aj máš musíš ho mať schválený stavebným úradom ake zaklady a mury chces postavit ked nevies ci ti to stavebny urad schvali? ja uz mam stavebne povolenie len este nieje pravoplatne - vykopal som jednu jamu na základ a uz som tam mal kontrolu ze co to je za jama ked nemám právoplatnost nastastie v mojom pripade som aj bural starý dom aj s buracím povolením takze som to lahko hodil na to ze som vykopaval staré základy . ale keby som mal v jame už bleskozvod alebo štrk tak zaplatim pokutu. ludia ta vidia niektorým to je jedno niektorí pomôžu a iný závidia alebo len nedoprajú. - ale robi sa to aj tak ako planuješ ty - postaví sa a stavebné povolenie dodatočne - zisti si aké sú pokuty keby dačo a rob ako myslíš, horšie bude ak ti to dajú potom odstrániť.
Odpovedať
Zase ty :-D máš samé super nápady... Na Google si už pozeral? Aké sú pokuty napr. Fakt za tu budeš pýtať na každú kravinu, čo si vieš zistiť sam pri troške hľadania? Predisiel by si tomu, vyzerať ako "expert". Pozri, oboznám sa s rizikami. A zváž, či si ich ochotný akceptovat. Podľa toho sa zariad. Pokuta 300e ešte nikoho nezabila :-D len to je to najmenšie riziko. Chod ešte ďalej. Co hrozí, keď neodstrániš stavbu. Možno ďalšia pokuta 300e :-D. Ale možno 10k. Mimochodom, k SP sa vyjadrujú susedia. A tí ti zavaria, keď sa im to nebude páčiť. Nemôžeš stavať, keď nevieš, ako dopadne tvoj projekt a SP.
Odpovedať
Mozes stavat bez pripojok. Ja nemam pripojky na pozemku momentalne a staviam. Sprav projekt na eletriku , vodu daj studnu. Projekt na eletriku daj kludne aj 800m tahat kabel. V eletrarnach su docela pohode. Dostanes stavebne a potom das spravit vodu a eletriku zas. ale ak ti nejdu stavat nove body pripojenia tak to aj na prvy krat mozes naprojektivat realne. Je to komplikovane ale lepsie ako bez stavebka stavat. Aj ked poznam ludi co postavili toho vela na dodatocne povolenie a hovoria ze to je lachsie... na slovensku je mozne secko.
Odpovedať
@worker_falcon aj ja ta "lubim" ;)
Odpovedať
Loteria kupovat taky pozemok. Mozno vyhodis penaize za zahradu na ktorej nic nepostavis par rokov. Ohladom stavania bez SP sa ani nevyjadrujem. Taka slovenska skutocnost a nasledne nadavanie na urady,ze nechcu nieco take krasne ako "nas" domcek zlegalizovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko Neblááááááázni.... ]-( Podľa najnovšej dikcie zákona Ti môžu nechať zbúrať čiernu stavbu. Na Tvoje náklady.
Odpovedať
@pluvko nie, nemôžeš začať stavať bez SP.
Odpovedať
@pluvko moje stavebné povolenie dostalo právoplatnosť v deň, keď som začal stavať steny. Takže základy a platňu som staval bez SP. Pokutu som nedostal, aj keď na obecný úrad prišli na mňa dve udania. Kopec kamarátov už býva v domoch roky a ešte nemajú SP. Dostali pokuty po 150€ a vybavené. Dnes mi ďalší dvaja povedali, že chcú začať stavať na poli a do zimy zakryť a s povoleniami nevedia pohnúť pre nečinnosť orgánov. Takže si navýšili rozpočet o 150€ a idú stavať aj oni. Ak staviaš v extraviláne, staval by som len na vyňatom pozemku, lebo za stavbu na TTP alebo záhrade sú už tuším väčšie pálky
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom aaaale nestras ho
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko ja som dostal stavebne pred vcerom :)
Odpovedať
@lukas2589 práveže prípojky IS je možné zrealizovať, na základe ohlásenia drobnej stavby na SÚ, aj na pozemok, na ktorom má byť postavená hlavná stavba a to pred vydaním stavebného povolenia na hlavnú stavbu..opačne sa to nedá povoliť.. Stavať môžeš skúsiť aj bez SP a ohlásenia DS za podmienky uloženia pokuty, ktorú SÚ stavebníkovi, alebo ten kto realizuje nepovolenú stavbu uloží vo výške podľa SZ a za dodatočné povolenie stavby je aj zvýšená sadzba správneho poplatku.
Odpovedať
@janetbla myslel som ze realne nemusia byt vybudovane aby sa mohlo stavat. Ak je to nova ulica a este nemaju nove body napojenia v rozumnej vzdialenosti moze dat do projektu aky kolvek len aby dostal stavebne a potom to zmenit. Osobne sme na slovensku ked poznas par ludi staval by som bez. Osobne by som zacal stavat skor teda bez stavebneho keby neni pocasie ake je...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pluvko urob tak ako ti radi lukas2589 (zdroj vody - studňa, kanalizácia - žumpa, akurát el. prípojka je problém (treba riešiť v rámci PD od exist. a v PD výhľadové na nový el. NN sieť na ulici)..hmm..možno SÚ by vedel urobiť ústupok.. Potom následne, keď už budú hlavné rozvody hotové, podľa stavebného zákona pokiaľ chceš zmeniť stavbu počas jej uskutočňovania, pred začatím zmeny požiadať SÚ o povolenie zmeny stavby pred jej dokončením. K žiadosti doložíš PD zmeny stavby čo sa týka zdroja vody a prípojok IS už na zrealizované hlavné rozvody IS na ulici.
Odpovedať
Treba si vziat vzor od par politikov a ich kamaratov, ved pozrime sa na toto, sa cudujem, ze nepresunuli kolaje na naklady ZSR.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?