Je dolizety konkretny bod, ked vyska hrebena strechy je urcena od osi k prilahlej komunikacii?

Mame svahovity teren. Cesta je na jednom konci pozemku o nieco vyssie ako na druhom. Musim brat vyskovy bod cesty v kolmici na hreben strechy alebo mozem brat ktorykolvek bod pokial je na ceste prilahlej k pozemku? Je to niekde definovane? Kazdy centimeter do vysky sa mi hodi lebo budem mat obytne podkrovie.
Odpovedať
Tiež som si s tým zbytočne lámal hlavu. Nikto ti pri kolaudácii nebude merať výšku domu. :-) Aspoň u mňa to nik nerobil. Leda, že by si mal SP na bungalov a postavil by si poschodový, to by bola zásadná zmena.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je podľa mňa niekde v regulatývach definované že musí byť dodržaná určitá výška hrebeňa neberie sa táto výška od nulovej podlahy, prišlo by mi to logickejšie ako bod niekde na ceste.
Odpovedať
pri rodinnom dome ak to nie je definované v územnom pláne alebo nejakom obecnom nariadení, veľmi sa tým netráp. nikto to merať nebude, aj keď zmerať to je jednoduchšie ako by si si myslel.
Odpovedať
max. výšku hrebeňa strechy by si mal mať uvedené v stavebnom povolení - v popise stavby a tá sa určuje od úrovne podlahy +- 0,00 nie od cesty v ktoromkoľvek mieste...Úroveň 1. NP=+-0,00 má byť uvedená tiež v SP podľa projektovej dokumentácie, ktorú navrhol projektant a to konkrétnou výškovou kótou BpV, alebo v lokálnom výškou systéme, t. j. od nejakého pevného bodu v okolí stavby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?