Iná stavba ako bola v územnom konani

Ahojte, na susednom pozemku bolo vydané stavebné povolenie na stavbu bungalovu ktore sme ako susedia nepripomienkovali a súhlasili sme . Lenže po roku od vydania stavebného povolenia tu začal rásť poschodový dvoj dom bez toho aby bola zmena v stavebnom povolení alebo že by nám to poslali na pripomienkovanie. Taktiež sa zmení aj obytná plocha a výška stavby ale aj výška príspevku do fondu rozvoja obce. Na stavebnom úrade mi paničky povedali že oni to síce možu zastaviť ale že vyšší stavbený úrad to aj tak zruší. Dosť možné že chcú aj zaplatit menej za rozvoj. Vie niekto čo s tým ? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
je to regulérna čierna stavba, konajte rýchlo, v tomto zmätku úradníci nevedia na čom sú, treba konať. Na stavbený úrad len oznámenie, hneď na kraj (VÚC)
Odpovedať
@pacho74 na stavebný úrad napísať podnet na urýchlené vykonanie štátneho stavebného dohľadu, nakoľko stavebník uskutočňuje bez povolenia zásadnú zmenu stavby (vo väčšom rozsahu) a nedodržuje stavebné povolenie a doložiť fotky..zaslať na vedomie aj na Okresný úrad v sídle kraja (II. stupňový orgán) nie VÚC. Stavebný úrad je povinný vykonať ŠSD na stavbe a zastaviť stavebné práce. Na základe skutkového stavu na stavbe SÚ začne konanie o dodatočnom povolení zmeny stavby pred jej dokončeníom a nariadi stavebníkovi, aby preukázal, že zmena stavby nie je v rozpore s verejným záujmom. V konaní o dodatočnom povolení stavby budete účastníkmi konania ako vlastníci susednej nehnuteľnosti budete môcť podať námietky. Zo stav. úradu Vám bude doručené vyrozumenenie o výusledku výkonu ŠSD a následne aj ozn. o začatí konania oo dodatočnom povolení zmeny stavby pred jej dokončením. SÚ zmenu stavby pred jej dok. MOŽE povoliť, t. j. môže zmenu stavby aj zamietnuť. Domáhajte sa na SÚ písomne postavenia účastníka konania o zmene stavby pred jej dokončením (pokiaľ by SÚ Vás do okruhu účastníkov nemal vôľu zahrnúť). Stavebníka by nemala minuť aj pokuta za nedodržanie podmienok SP a uskutočňovanie stavby v rozpore s proj. dok. overenou SÚ v stavebnom konaní.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?