Hydrant pre požiarnikov

Ahojte, neviete prosim poradit, ako je to s hydrantom pre poziarnu ochranu? zevraj by sa mal nachadzat max. 200m od domu....dnes som to pozeral, ale ziadny som na ulici nenasiel....je to podstatna vec? aku su dalsie postupy? Dakuje moc.
Odpovedať
Profilova fotka
@fehi ked to neni priemyselna zona,tak je ten hydrant podzemny a nie nadzemny.pozri na zem a najdi hydrantovy poklop.tam je hydrant.
Odpovedať
@dano101 jj ten som hladal (ovalny poklop s nazvom Hydrant alebo H)....vsade boli iba pripojky (P).....poziarnici odomna chcu aby som do situacie zakreslil aj hydrant....ale vobec netusim kde je a ci tam vobec je. Pocul som aj info, ze ak sa nenachadza do 200m od stavby, tak ho treba na vlastne naklady dat spravit.....to je ale dufam hlupost....
Odpovedať
Posledný predpis čo registrujem, je vzájomná vzdialenosť dvoch hydrantov na ulici 400 metrov, čiže od ktoréhokoľvek domu (zo strany pozemku od cesty, kde je verejný vodovod, nie vzdušná čiara niekde zo záhumnia... :-) ) je maximálne spomínaných 200 metrov. Kto to vyžaduje? Pokiaľ ho tam treba, tak písomný dôvod doložiť na vodárne, tí by mali dobudovať... Alebo sa na vodárňach najprv opýtať, či nie je niekde prisypaný, lebo stalo sa aj také...
Odpovedať
No, tak to by si mali vydiskutovať požiarnici s vodármi, s obcou, alebo s niekym, kto ťahal vodovod a ten hydrant tam nedal... Hydrant je vo verejnom záujme, nie v tvojom... :-)
Odpovedať
tak to som si aj ja myslel...a dufam, ze to aj vyhadam s nimi :) dakujem moc za radu....
Odpovedať
@fehi je to v zastavanej zóne alebo na samotke? V každom prípade verejný vodovod a tým aj požiarne hydranty by mala zriaďovať obec. A aký to vlastne staviaš dom keď sa ti k nemu vyjadrujú hasiči? Podľa zákona 314/2001 by sa k jednoduchým a drobným stavbám vyjadrovať nemali.
Odpovedať
@lucymar ahoj lucymar, ide o stavbu v zastavanej zone a o ciastocne poschodovy RD. Ja som tiez toho nazoru, ze hydranty zriaduje obec a poziarnici by mali vediet kde sa nachadzaju....
Odpovedať
Suhlasím s @lucymar. Hasiči sa k rodinnému domu (považovaný za "drobnú stavbu") nevyjadrujú. Ty v žiadnom prípade nebudeš budovať vodovodnú sieť - nemá to logiku - to je povinnosťou obce alebo vodárenskej spoločnosti. A hasiči majú prehľad o hydrantovej sieti. Ak by predsa len od Teba niečo takéto chceli, musia uviesť konkrétne ustanovenie všeobecne záväzného právneho predpisu - tak nás informuj. Veľa šťastia ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?