Dvere do susedneho pozemku

Ak by mi vedel niekto poradiť, budem veľmi vďačný. Stavebník ohlásil drobnú stavbu. Má to byť prístavba už k existujúcej nebytovej budove. Túto drobnú stavbu uskutočnuje na hranici pozemku, na čo má právo, lebo ide o nebytové budovy. Problem č. 1 - Otvor na (asi bočné, nie hlavné)dvere urobil tak, že z nich vyjde rovno na náš susedný pozemok (kedze pristavba je na hranici), alebo vstúpiť do nich môže len zo suedného pozemku. Problém č. 2 - prístavba určite nemá do 25 m2 ale min. 60m2. problém č. 3 - Máme podozrenie, že sa napojil na našu žumpu. Otázka - Ako sa voči tomuto brániť? Stavebne konanie neprebehlo,lebo to išlo režimom ohlásenia. Treba dať podnet na stavebný úrad na preskúmanie? Alebo žiadať rovno odstánenie stavby, alebo min. zamurovanie dverí? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
stavbený úrad, ohlásenie. Oplotiť. Na Vašu žumpu sa mohol pripojiť len vstupom na pozemok (ak nie je na hranici) ale to sa predsa dá zistiť prehliadkou, žalovať za neoprávnený vstup na pozemok a poškodenie majetku.
Odpovedať
Spytaj sa suseda na rovinu, na co robil branu smerom do vasho pozemku... Kup si pre istotu "ostrejsieho" psika... :-D
Odpovedať
natiahnúť popred tie dvere oplotenie. Aj keď bola stavba ohlásená námietku podať môžeš a stav. úrad to musí riešiť obzvlášť ak to je v rozpore s podmienkami ohlásenia. Ale najprv by som stále odporučal hodiť s ním debatčák ako sa má, ako mu ide stavba, čo tam bude stáť... môžete predísť mnohým nedorozumeniam. (netvrdím, že to na každého platí, ale koľko vás to bude stáť ak to skúsite)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?