Drobné stavby so spojenou strechou

Zdravim, viete mi prosím poradiť v tomto. Je možné postaviť dve drobné stavby (s ohlasovacou povinnosťou) kde jedna má cca 24m2 a druhá cca 18m2, vedľa seba a tým že budú mať jednotnú spojenú strechu? S tym, že jedna stavba by bola celá murovaná a druhá tá menšia by bola drevená? Mali by len spoločnú strechu. Je to možné alebo musí byť už stavebné povolenie? Je to niekde aj podložené v zákone? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Nieje to možné. Bez stavebného povolenia môžete postaviť len stavbu do 25 m2 . Môžete ale postaviť dve stavby do 25 m 2 stým že nebudú žiadnym spôsobom spojené(ani strechou ).
Odpovedať
To už záleží na konkrétnom úradníkovi. Riešil som to už tak a dalo sa.
Odpovedať
A je to aj niekde v zákone upravené? Nemôže to potom niekto napadnúť že je to spojené?
Odpovedať
Profilova fotka
Mne na úrade povedali že to neexistuje!!! Ale zas...keď postavis vedľa seba a možno časom prestresis spolu.... Drobné stavby sa nekolauduju. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cincirela na ohlasenie drobnej stavby je potrebne predlozit jednoduchy technicky nakres a technickym riesenim... ako to zakreslite? aj ked na urade su uradnici , nie su blby, ze chcete takto obist zakon mysliac si ze nic neporusite... Este keby to tak bolo stavane postupne s odstupom, pravdepodobne by sa to dalo akceptovat.. ale v konecnom dosledku zalezi na vyjadreni SU
Odpovedať
Co to ma v konecnom dosledku byt? Drobna stavba moze byt iba k hlavnej stavbe.
Odpovedať
Jedno by bola hospodárska budova a druhá drevená časť altánok. Dom už postavený máme takze bolo by to k nemu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@cincirela Podľa mňa pokiaľ tieto 2 DS vedľa seba sú konštrukčne spojené strechou, je to už jednoduchá stavba, ktorá podlieha stavebnému povoleniu. Pokiaľ na SÚ ohlásite jednotlivo DS, tak Vám zrejme SÚ oznámi to isté. :) Nevidím dôvod riešiť to ako 2x DS.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?