Drobná stavba na parcele s označením vinice

Dobrý večer :-) chcela by som sa spýtať, možno s tým má niekto skúsenosti, chceli by sme si postaviť záhradný altánok (betónové základy) 3x5 metrov, s oznamovacou povinnosťou na obecný úrad ako drobná stavba. (Už sme si týmto prešli aj pri garáži aj drevárni) Rozdiel je v tom, že naša garáž aj dreváreň je na pozemku s označením zastavané plochy a nádvoria. Altánok by bol na pozemku s označením vinice (vinič) tak je to na liste vlastníctva. Otázka teda by bola, musíme si dať na tomto pozemku dať uurobiť výsek pozemku pre tuto drobnú stavbu? Dúfam, že som bola zrozumiteľná a niekto mi poradí. Ďakujem pekne aj za prečítanie :-)
Odpovedať
@angelikas261 pozri si § 17 zákona č. 220/2004 Z.z. o ochrane PPF , druh pozemku podľa LV - vinice je poľnohosp. pôda http://www.zakonypreludi.sk/zz/2004-220 Odporúčam zájsť na prísl. Okresný úrad, odbor pozemkový a lesný podľa okr., v ktorom sa nachádza stav. pozemok na DS.
Odpovedať
Ja som riesil podobny problem. Na vinici mam postavenu chatu a rozsiroval som terasu. Vysek bol v minulosti iba pod chatou a preto mi bolo nariadene opát zamerat geodetom chatu uz aj s terasou a poziafat pozemk. Odbor o preklasifikovanie z vinice na zast. Plochy. Najprv cakas za vyjadrenim pozemko. Odboru a potom za katastrom.
Odpovedať
Ďakujem za odpovede :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte, ako sa to vyriesilo? ja mam podobnu situaciu so stavbou 6m2 domceka na parcele, ktora je oznacena ako vinica. zakona o vyuzivani polnohospodarskej pody (cize aj vinice) tvrdi, ze "c) ak ide o nehnuteľnosť, ktorej zastavaná plocha je do 25 m2, v území určenom územným plánom obce na záhradkárske účely, a ak ide o nehnuteľnosť, ktorej zastavaná plocha je do 25 m2, vo vinici." tak ze nepotrebujes riesit odnatie a chapem to tak, ze by nemal byt problem normalne na ohlasenie to postavit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?