Drevená pergola a stavebné povolenie

Prosim o radu:Potrebujem stavebne povolenie na stavbu drevenej pergoly,alebo mi staci len stavebne oznamenie?Pergola bude stat na terase,ktora bola skolaudovana spolu sdomom,asi 2m od susedovho betonoveho plotu.Treba od suseda aj nejaky suhlas,na stavbu pergoly,lebo to by sme sa k nej asi nikdy nedopracovali. :-|
Odpovedať
@echina1 Zalezi od plochy, do 25 m2 nepotrebujete stavebne povolenie a staci len ohlasenie. Od suseda nepotrebujete nic.
Odpovedať
Terasa ma 7.4m,ale nechceme ju prekryt celu,preto sa pytam na to stavebne povolenie,aby sme nic nemuseli riesit so susedmi.
Odpovedať
Profilova fotka
Podaj to ako ohlásenie. K žiadosti pripoj kópiu z katastrálnej mapy a vyznač miesto pergoly aj s kótami. Zostaň pod 25 m2. Ak to prejde, super! V opačnom prípade stavebný úrad Ťa vyzve k doplneniu podania a v sporných prípadoch môže Ťa vyzvať, že to musíš riešiť v stavebnom konaní.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Nám postavil sused drevený altánok priamo pod oknom,takže vidím z obývacej izby len priamo strechu a má viac ako 25m2, čo v takom prípade?
Odpovedať
@dalena30 na takú stavbu mal mať stavebné povolenie. Ak Vás susedova stavba nejakým spôsobom obmedzuje kontaktujte stavebný úrad a požiadajte o vykonanie štátneho stavebného dohľadu. Žiadajte nápravu a domáhajte sa uskutočnenia a umiestnenia stavby tak, aby Vaše práva neboli susedovou stavbou obmedzované.
Odpovedať
@echina1 Veď ty len prekrývaš terasu. Podľa mňa nepotrebuješ nič. Ani žiadnu ohlášku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?