Dorábanie/prerábanie stavby po kolaudačnom rozhodnutí

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, či je možné dorábať stavbu po kolaudačnom rozhodnutí? Ide o to, že jeden pán robil nadstavbu a všetko už má skolaudované cez dodatočné stavebné povolenie, ale zateplovať začal až teraz. Na úrade hovoria, že zateplenie mal vrámci toho dodatočného stavebného povolenia, tak sa pýtam ako mu to teda mohli skolaudovať keď to nemal zateplené a druhá otázka teda je aj to, že ako môže zateplovať bez nového ohlásenia stavby?
Odpovedať
Profilova fotka
Normálne. Je to tak. Do kolaudačného sa dajú všetky veci ktoré boli nedorobene a boli v projekte, ale nebránia možnosti trvalého bývania.
Odpovedať
@virnik27 prepáč, to je úplná hlúposť
Odpovedať
@virnik27 a kde tam vidíte zateplenie? Zateplenie nie je oprava fasády. Určite je nutné naň ohlásenie. @elev ak mala byť stavba podľa stavebného povolenia zateplená, ale v čase kolaudácie nebolo zateplenie urobené je to nedorobok, ktorý nebráni užívaniu, takže mohla byť stavba skolaudovaná. Sused teraz len odstaňuje nedorobky, takže nepotrebuje už žiadne ohlásenie.
Odpovedať
@virnik27 Zateplenie jednoznačne nie je udržba domu ani udržiavacia práca a pri bytovych domoch ju podla usmernenia ministerstva nestačí ani ohlásiť, ale podlieha stavebnému povoleniu. Pri rodinných domoch určite treba aspon ohlásenie, a podľa hrúbky zateplenia a materiálu zateplenia by stavebný úrad mal pýtať aj statický posudok.
Odpovedať
@virnik27 ale chytajú, lebo postupujú podľa platnej legislatívy.
Odpovedať
@virnik27 tam nejde len o toto, ja nikomu zle nerobím... ale spovedať sa Vám nebudem prečo to potrebujem vedieť...
Odpovedať
@moratibru viete mi povedať, že aj od akej hrubky zateplenia treba ten statický posudok? ide mi o to, že jemu tie steny praskaju čo je viditelné na našom pozemku... dakujem
Odpovedať
@elev Toto netusim, to sa nedá takto povedať, mal by jednoducho byť na to projekt, kde to projektant posúdi. @spoony @virnik27 Presne tak, môžeme si o zákonoch myslieť, čo chceme, ale keď ich nebudeme dodržiavať my, tak sa potom nesťažujme, že ich nedodržiavajú aj tí tam hore. V cudzom oku vidíme triesku, vo vlastnom ani brvno, asi tak k tomu ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?