Dopravný odbor polície a stavebné povolenie

ahojte potrebujem poradit ako postupovat a ci ste sa niecim takymto stretli. Mame pozemok, je asi 4 v poradi za dedinou, elektrina je pri susednom pozemku, momentalne sa nenachadza v uzemnom plane obce ale postupne sa dopracujeme k tomu že nam ho zapisu do UP, ale ak budeme chciet stavat tak nedostaneme stavebne povolenie , lebo policajti-dopravny odbor ktorí sa tiež vyjadruju k povoleniu nepovolia vjazd a vyjazd z cesty na pozemok, podotýkam cesta je druhej triedy, Preto sa pytam stretli ste sa s niecim takymto?
Odpovedať
v zakone som nasla toto: (3) Ak konanie podľa odseku 1 súvisí s umiestnením stavby alebo využitím územia, o ktorom rozhoduje stavebný úrad v územnom konaní, je konanie podľa odseku 1 súčasťou územného konania. Cestný správny orgán má v územnom konaní postavenie dotknutého orgánu, 2aa) ktorý v konaní uplatňuje svoju pôsobnosť pri ochrane pozemnej komunikácie záväzným stanoviskom.2ab) Na vydanie záväzného stanoviska sa nevzťahujú všeobecné predpisy o správnom konaní. Na povolenie cestného správneho orgánu podľa odseku 1 je potrebný predchádzajúci súhlas dopravného inšpektorátu ciže ak dopravny insepktorat sa rozhodne len tak že nam neda povolenie, da sa to nejako napadnut????podotýkam pozemok je v podstate hned za dedinou, cesta 2.triedy a denne tam prejde možno 30aut, ciže žiaden hlavny tah ani nic podobne
Odpovedať
ako mozu zakazat vjazd na sukromny pozemok ?
Odpovedať
@engineerr no tak asi možu, my si to tiež nevieme vysvetlit že prečo.
Odpovedať
nemusia,kedze je to cesta mimo obce - narusalo by to podla nich plynulu premavku. Bohuzial .
Odpovedať
@atlaska poznam mimimalne 3dediny, kde za dedinou stoja domy, tiež popri ceste,tak fakt nechapem na každu dedinu iny meter?
Odpovedať
Aj kazdy staveby urad inak rozhoduje, oni mozu a nemusia povolit vjazd. Navyse v UP nieje vystavba RD, pozemok bez IS ............aj toto zavazi.
Odpovedať
Profilova fotka
@luk25 mozu.asi pre to ze v dedine je 50km rychlost a za dedinou 90km za hodinu.podla spravnosti by tam mala byt znizena rychlost.asi sa im do toho nechce a zamietnut je lahsie.oni su len na buzeraciu vodicov.
Odpovedať
@atlaska UP sa riesi, siete su hned vedla, @dano101 ale ak tam budem len chodit napr. opekat, ci kosit travu, tak je jasne že vojdem autom z cesty na pozemok,ci aj to mam akože zakazane?lebo fakt tomu nechapem, v com je stavebny pozemok iny od stavu v akom je pozemok teraz? len to že mi tam velke auta dovezu material?, ved ja si dom kludne posuniem aj 8m od cesty
Odpovedať
UP sa riesi, IS su hned vedla - UP nieje IS nemas. Nemas ako riesit stavebne povolenie, nik ti ho momentalne neda,lebo porusi zakon. Teraz mas pole a to ma daleko do pozemku,na ktorom sa da stavat. Nam to trvalo 5 rokov,kym sme dali vsetko dokopy a mohli na poli stavat.
Odpovedať
ja som len chcela vediet ci sa s tym niekto stretol a ci by mi neporadili ako postupovat, ake ziadosti napisat a podobne, prečo by sa nedalo riesit vsetko subežne?mne momentalne staci nejake predbežne rozhodnutie od dopr. inspektoratu že v pripade stavby nam daju povolenie,
Odpovedať
@luk25 spravte si prijazdovu cestu z dediny a nepotrebujete suhlas DI :-)
Odpovedať
Ale ziadne predbezne povolenie ti nik neda, nemozu predpovedat buducu situaciu aka tam bude. V UP nieje individualna vystavba nemozu sa vyjadrit-nemaju k comu. maju dat povolenie na vjazd k RD na pole? Aj ked policajti......ehmmm napisali uz aj ine bludy,zejo. Co chces pocut,ze mas podplatiti inspektorat? Pockaj na UP a potom uvidis, co ti povedia na tvoju ziadost. Mozno tam zrazu bude viacero ziadosti a pohne sa to.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Riešili sme podobnú situáciu. Pozemok mimo UP. Zaplatili sme doplnok a UP sme rozšírili o nás. Vtedy vlastne by mal aj starosta požiadať o preloženie tabuľe a následne je vyriešená aj 50-ka v obci. Prístup nám tiež odobrovali policajti a cestu sme museli rozšíriť na 6 metrov urobiť nábehové oblúky 9m polomer. Všetko je to zatiaľ len na papieri , ale čaká nás to aj vybudovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?