Doplnenie projektovej dokumentacie

Ahojte. Co si myslite, pripadne ci ma niekto skusenost.... Dnes som bol podavat ziadost o SP a pani sa ma pytala, ze ci je v dome garaz. Ja ze nie. A ze preco nieje v dokumentacii nakreslena odstavna plocha, alebo pristresok minimalne pre jedno auto.... Ze aby mi projektant do existujucej situacie /projekty si nechala pani na urade a dala mi len situacky/ dokreslil a spravil aj architekturu pristresku. Ze zaplatim len 30€ navyse a mam porieseny aj pristresok. Na to som jej oponoval, ze ked ich budem volat kolaudovat dom, ze nebudem stavat pristresok, ze to ma cas. Odpoved bola, ze "Ved budete mat hypoteku. Pristresok postavite a potom nas zavolate kolaudovat". Co si myslite, je tento postup ok? Moze toto pytat SU? Stavebny zakon som pozeral a nic take tam nieje. Je tam napisane, ze SU moze ziadat o nejake technicke vybavenie vo verejnom zaujme, ale na mojom pozemku nechcem mat verejne parkovisko.... :-) Dik za reakcie.
Odpovedať
Profilova fotka
V drvivej vacsine pripadov je v miestnych podmienkach pre vystavbu povinnost mat odstavnu plochu aspon na 1 auto ( u nas dokonca neviem ci nie 2), takze v principe je ten postup ok, akurat to zdovodnenie je trapne :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak o takejto veci netusim... a to co je za odpoved ved budete mat hypoteku tak si to postavite?... Podla mna jej to za prve moze byt jedno ako dom budete financovat, za druhe urcite si hypoteku nebudete brat na to aby ste zastesila auto a za tretie istotne toto posla stavebneho zakona nie je.... tam sa nikde nehovori o tom aby si mala pristresok na auto.... okrem ineho majkoj odstavnu plochu tam pani istotne bude mat, ale preco rovno pristresok, prvorady je istotne dom auto ma cas.... my mame projekt a teda aj SP od jula minuleho roku a istotne sme nic tak nemali... :D a pristresok moze dat ako drobnu stavbu dodatocne.... :D dolezite su ine veci... :D to my pride smiesne... :D
Odpovedať
Staci ked projektant ti v situacke naznaci parkovaciu plochu ...
Odpovedať
SU resp. obecne urady si mozu klast urcite podmienky, zalezi od lokality a situacie. Podmienka parkovacich ploch na vlastnom pozemku je uplne bezna, aby casto uzke ulice neblokovali stojace auta. U mna konkretne bolo vyzadovane mat minimalne 3 parkovacie plochy, pripadne kombinacie s garazou. 1 miesto ja, 1 miesto manzelka, 1 miesto navsteva. Tie parkovacie plochy su samozrejme sukromne a nie verejne, mozte si ich vklude ohradit, podstata ale je, aby ste vy svojimi autami neblokovali ulicu.
Odpovedať
U nás je priamo v územnom rozhodnutí stanovená podmienka, že každý dom musí mať aspoň 3 parkovacie miesta (vrátane garážového miesta, ak je projektovaná garáž, ak nie, tak vonku musia byť 3 v projekte 3 miesta pre autá), z toho aspoň jedno verejne prístupné, tzn. že nemôže byť oplotené.
Odpovedať
u nas bez 2 miest na parkovanie na vlastnom pozemku nedostanes stavebne povolenie, t.j. ano musia byt zanesene priamo v projekte, kamos podaval teraz ziadost a hovoril ze vraj uz chcu 3. esteze neziadaju aj miesto pre vozickara tvl
Odpovedať
staci ak do situacie osadenia naznacis parkovacie miesto s dvomi autami a vyznacis tam rozmery popripade ja davam do situacie aj konstrukcnu skladbu parkovacej plochy. u nas v TT je to tiez tak ze musi byt parkovaci priestor pre dve auta. ziadat pristresok je blbost !!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?