Dodatočná zmena k stavebnému povoleniu – prístrešok na auto

K bungalovu, na ktorý máme stavebné povolenie (do júla 2014), chceme dodatočne pristaviť prístrešok (na auto) o šírke 3,50m, takže k hranici so susedom ostane ešte 1,5 m. Sused sa vyjadril, že nemá voči tomu námietky. Novostavbu už aj s prístreškom by sme chceli kolaudovať na jar 2014. Nevieme, čo všetko máme vybaviť, aby neboli problémy pri kolaudácii. Zatiaľ sme dali urobiť projekt na prístrešok. Ako treba zabezpečiť trvalý súhlas suseda, alebo to netreba? Ako sa posudzuje takáto zmena, budeme platiť nejaké ďalšie poplatky? Ak má s tým niekto skúsenosti, budem vďačná za každú informáciu.
Odpovedať
Profilova fotka
Keďže pristavujete k jestvujúcej jednoduchej stavbe, nepokladá sa to za drobnú stavbu ale o zmenu stavby. Podrobné podmienky Vám povedia na Obv. stav. ú.ale poplatky sú spojené a prebieha to ako stav. povolenie.
Odpovedať
pokial nema rozlohu vacsiu ako 25m2, robila by som to urcite separe a na ohlasku. Dodatocna zmena stavby je v globale ten isty proces ako stavebne konanie. Alebo sa skuste s pracovnikom, ktory robi vas pripad, ci by nebolo mozne v ramci kolaudacie zahrnut aj tuto striesku kde by ste dokladovali projekt skutocneho vyhotovenia uz aj s vyznacenou zmenou- pristreskom a suhlasom suseda. pokial ide len o nejhake koly a trechu, cize nie nieco podstatne, mohol by s tym stavebny urad suhlasit
Odpovedať
jan45 a dandy05, ďakujem za reakcie, pôjdeme na stavebný úrad zistiť, čo presne máme urobiť, aby nevznikli problémy
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?