Dajú sa zmenšiť obvodové múry?

Profilova fotka
Dobrý deň! Chcela by som vedieť, či už niekto urobil veľké zmeny v projekte po vydaní stavebného povolenia, a tu myslím konkrétne zmenšiť stavbu, dať íný tip strechy...čo je k tomu potrebné? Stačí nový nákres pôdorysu od projektanta alebo potrebujeme tam úplne všetko od začiatku? Prosím, keď s tým má niekto nejakú skúsenosť,napíšte sem! Izby, kúpeľne, elektrika, kanalizácia,všetko nám ostane tak, ako je v projekte, len by sme chceli zmenšiť obvodové múry a urobiť jednoduchú strechu bez výklenku.Zatiaľ nad tým len rozmýšľame, možno všetko nakoniec necháme tak, ako máme v projekte. Za reakcie vám vopred ďakujem! :-)
Odpovedať
@frezia11 Ahoj ja sa chystam na nieco podobne tzn komplet prerobenie projektov . Stavebne mam vydane a pravoplatne na povodny projekt. Projektant mi povedal ze postup je taky ze v podstate sa na stavebnom urade len ohlasi zmena stavby pred dokoncenim. Bude treba komplet dokumentaciu a prebehne ako keby na novo stavebne s tym ze vyjadrenia od institucii zse spp a pod uz netreba.Ak som to spravne pochopil v podstate mozem stavat podla novych projektov a ohlasim tu zmenu pred kolaudaciou.
Odpovedať
My sme menili obvodove murivo z 30 na 24 a nenahlasoval som nikde nic, ani ziadny novy vykres, proste nic. Len to treba mat stale na pamati, predsa len tych 6 cm moze niekde spravit skrt cez...Samozrejme statik to cele prepocital.
Odpovedať
Profilova fotka
@pierre83 Ďakujem za odpoveď! Na jednej strane si ma potešil, no na druhej možno nie, ak sú potrebné odznova všetky dokumentácie, tu myslíš nielen pôdorys, ale aj dok.o elekrike,kúrenia, tepelnotechn.posudok atď. Ako som písala,zatiaľ nad tým len rozmýšľame...Ak ty tak spravíš, držím ti palce! :-)
Odpovedať
@14054 tu sa nejedna oz emnu muriva ale oz emnu rozmerov celeho domu
Odpovedať
@frezia11 chod na stavebny urad a spytaj sa. Co urad to ine pravidla =D. Tu ti nokto nepovie ako to bude v tvojej obci/meste. Niekde postaci spravit zmenu stavby pred dokoncenim inde zasa nove stavebne povolenie. Kedze budes menit hrubku nosneho muriva co ma vplyv aj na veniec je nutne vyjadrenie statika.
Odpovedať
Profilova fotka
@14054 Ďakujem! Viem,že to sa ešte dá, a dáš väčšiu hrúbku izolácie a je to vybavené, ale u nás by to neboli len cm ale 1,4m. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky Ďakujem aj tebe, no spýtam sa aj tu, kedže ste tu múdre hlavičky! :-) A možno s tým už má niekto osobnú skúsenosť! ;-)
Odpovedať
@frezia11 Co mi povedal projektant a aj druhy projektant nezavisle na sebe tak treba v podstate celu architekturu vratane TZB (kurenie, odpad a elektro) odznova. Statika mi zostala lebo ja konstrukciu menit nebudem len potrebujem zmensit podorys o cca 20-25m2 :-/ Ale ja v podstate asi ani nemam inu moznost ako to spravit :) ALe zacnem na jar a papiere zanesiem az v priebehu stavby kedze stavebne mam pravoplatne :) Ale najlepsie sa fakt bude asi spytat na stavebnom urade, daj potom vediet co ti povedali . Dakujem a vsetko dobre zelam :)
Odpovedať
Ak sa ti nepáči to, čo máš nakreslené, tak nerozmýšľaj. Pri zmene projektu ide o stoky možno tisíc-dva EUR. Ak postavíš dom za 150.000,- EUR a vieš už teraz že sa ti nebude páčiť to bude bolieť viac. Ak sú zmeny kozmetické, tak postav a pred kolaudáciou zmena stavby pred dokončením. No PD na to budeš musieť mať.
Odpovedať
Profilova fotka
@frezia11 a vy už máte základovú dosku? Základy dosť určujú, kde budú nosné múry.
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo Nie, este sme nezacali stavat. Mame projekt, pri ktorom rozmyslame, ze by sme zmensili rozmery domu. Vsetko by sme ponechali tak, ako je, cize izby by zostali tak, ako v projekte, len vsade by sme z nich ubrali. Ale, ako pisali hore, ze potrebujeme na to novy projekt, co aj chapem, tak to uz nechame tak. Inak projekt sa nam paci, len sa nam zda byt velky. Pred stavbou sa to este ale spytame na stavebnom urade, ake zmeny by sme mohli urobit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?