Dá se vyřídit stavební povolení za 2 - 3 měsíce?

Ahojte, mám otázku, dá se vyřidit stavební povolení za 2-3 měsíce, když si ho budeme vyřizovat sami, nebo je lepší tím pověřit nějakou firmu?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzis123 samozrejme, že sa to dá vybaviť, ak máš všetko poriešené - komplet projekt, pozemok na ktorom sa dá stavať a podanú žiadosť o stavebné povolenie - tak to podľa mňa bude trvať už len tie 2-3mesiace...
Odpovedať
to čo ja žijem na marse? zatiaľ som viac ako mesiac nečakal, žeby výhody východu ? :-) asi závisí čo nemáte v poriadku.
Odpovedať
ano, da sa to....my sme projekt dostali koncom jula, 13. novembra sme uz stavali Len netreba zaspat na vavrinoch a hned, ako mas v rukach projekt, rozposlat vsetky potrebne ziadosti. Necakat, kym uplynu zakonne lehoty, na urady treba volat a byt otravny - otravni totiz pridu na rad skor:) Akonahle budes mat vsetky podklady k stavebnemu povoleniu, nevahat a zaniest ziadost o SP na stavebny urad....a potom tiez necakat so zalozenymi rukami....volat a sledovat priebeh konania, ci uz poslali oznamenia o zacati, ci si oznamenie uz kazdy ucastnik prevzal... Akonahle si oznamenie vsetci ucastnici prevzali, na SU cakaju tusim 7 dni, aby mohli vydat SP....potom je dobre SP si osobne vyzdvihnut a zaniest vsetkym ucastnikom na podpis, ze ho prevzali a ze sa vzdavaju odvolania....takto odpadne cakanie na prevzatie vsetkych zasielok + cakanie 15 dni, kym SP nadobudne pravoplatnost Za normalnych okolnosti to nie su az take strasne nervy:) firma sa neoplati, je to zbytocne drahe a peniaze lepsie posluzia niekde inde
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav asi zijes :) uz len elektrikari mi posielali vyjadrenie mesiac :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzis123 o stavebné povolenie som požiadal 5. 12. 2013, bolo mi vydané 29. 1. 2014, všetko som posielal poštou, iba vodárne mám blízko, tak som zašiel pešo...takže dá sa.
Odpovedať
Děkuji za rady a poradil by my prosim ňekdo co je potreba na stavební povoleni, co je potreba všechno oběhat?
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo ale k poziadaniu si musel vybavit kopu veci, alebo nie ? Ja som otazku pochopil tak, ze sa zacina od 0. @zuzis123 Kedze na kazdom urade su jemne odychylky, odporucam sa ist osobne poinformovat, ja som tiez tak zacal.
Odpovedať
do dvoch mesiacov od kupenia projektu som mal doma stavebne povolenie, vybavoval som sam ;-)
Odpovedať
A co je potřeba vybavit a oběhat abych to stavební povoleni dostala?
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/stav...
Odpovedať
Ťažko odpovedať, je to rýdzo individuálna záležitosť. Závisí, či máte prípojky na pozemku, či nebudú potrebné výkopové práce napr. pod verejnou komunikáciou, či je pozemok vysporiadaný... je toho vela. My zatial bežíme druhý mesiac, ale otravujeme telefonátmi, čo pomáha.
Odpovedať
@zuzis123 najlepsie je zastavit sa na stavebnom urade, tam ti daju presny zoznam.....ono je to individualne pre kazdu obec, ale vsade chcu vynatie pozemku, vyjadrenie telecomu, plynarni, vodarni, elektrikarov atd
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@majkoj keď som požiadal o vydanie stav.povolenia, tak som nemal ešte žiadne vyjadrenie dotknutých orgánov a organizácií. Na základe tej žiadosti mi bolo oznámené, že sa zlučuje územné a stavebné konanie, toto som potreboval k podaniu žiadosti o vyňatie pôdy z pôdneho fondu. Až potom som začal poštou vybavovať všetky vyjadrenia, keď som ich mal v ruke,tak som ich ofotil a doložil k žiadosti o vydanie stavebného povolenia cez starostu v obci, kde idem stavať. Ten to odovzdal na spoločný stavebný úrad v okresnom meste.
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo tak to nechapem ako si to mohol stihnut. Ja som zabudol na jednu vec a SU ma vyzval, ze mam 14 dni na doplnenie, inak zastavi konanie. A elektrikari aj plynari vsetko dodali na poslednu chvilu a to som tam bol osobne.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj je to tak, ako spomínam, 5.12. žiadosť, povolenie vydané 24.1., 19.2. právoplatné...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?