Dá sa začať stavba bez IS?

Prosím vás, dá sa začat stavat bez IS?
Odpovedať
ale bez IS nedostanes stavebne povolenie.. na stavbu..
Odpovedať
a ked nemas IS tak ani voda, ani plyn, ani elektr.... bez toho by som urcite nezacal.
Odpovedať
Bez IS môžeš stavať, všetko sa dá, ale musíš mať vyjadrenie od vodárov, elektrikárov, resp. aj plynárov, že ich budeš mať, lebo ako píše lienočka, bez IS nie je stavebné povolenie. Dokonca jedna klientka pri BA kolaudovala dom bez skolaudovaných IS - investor a obec majú nejaké rozpory a obec odmieta prebrať IS, podobná situácia ako v Žiline na výpadovke na diaľnicu do PB.
Odpovedať
v tom je aj náš problém finsluzby.Obec mala dostat dotácie na výstavbu IS aj to už mali tuším schválené, no a zrazu náš milý starosta, že obec nemá na IS 11mil. ]-( A počúvajte teraz, tak on chce aby mu aspon 2 ludia dali pre jeho "pekné oči" dva pozemky zadarmo.Aby ich mohol predat, teda obec a potom už by peniaze boli.Lenže všetky pozemky v tej lokalite majú len 500m2, tak nechápem ako by mu to pomohlo.Asi 5 ludia čakajú kým budú IS aby mohli už stavat a on povie, že nemá peniaze...???Preto sa pýtam, neviem ako dalej.Chceme začat stavat tento rok kým je dobrá cena materiálu.
Odpovedať
Nanuska, poslal som ti odpoveď na IP, ale všetko záleží od toho, či sa bude dať dohodnúť zo starostom, on je totiť pravdepodobne ten orgán, ktorý vydáva stavebné povolenia. Ak by sa nepodarilo Vám dohodnúť, potom jedinou nádejou je nové znenie stavebného zákona, ktoré sa chystá a ktoré odstáni nutnosť stavebného povolenia pri stavbách do určitej metráže (teraz myslím netreba stavebné povolenie len na stavby o výmere 25 m2 a bez pevného spojenia zo zemou, t.j. základov) alebo odstránenie starostu napr. prostredníctvom referenda.
Odpovedať
Asi sa da. My sme bez IS a vody a mame skoro postavený dom. IS doriešime až keď bude prikryté. Treba nám ťahať asi 250 m. Beton sme riešili domiešavačmi a lepidielko miešali s AKU vrtačkou. 8-)
Odpovedať
lienka a nebol problém so stavebným povolením?
Odpovedať
lienka má pravdu, tiež nemáme IS, až koncom roku a staviame. k stavebnému stačí vyjadrenie vodárov, plynárov, elektrikárov, telekomunikácií /podľa toho aké IS tam budú/a osadenie rod.domu +nákres prípojok. A napodiv sa to všetko na úradoch dá vybaviť do pár dní až som bola prekvapená :-.
Odpovedať
nebol problem. Tak ako píše stanislava 111 stačí len vyjadrenie od všetkých správcov sietí.
Odpovedať
no ja som začal stavať bez IS a už mám skoro hotový celý dom. (elektrika generátor a tak) a čo sa týka vybavovania IS je to dosť makačka neviem ako je inde na slovensku ale ja riešim IS koplexne pre 14 RD všade nám to urobia zadarmo ale projekty a stavebné povolenia som vybavoval ja, lebo keby som to nechal na SSE, SPP a pod tak by to trvalo roky :-| tak ak chceš čo najskôr všetky siete musí si to človek povybavovať sám a potom do na striebornom podnose zaniesť našim monopolom! SSE nám všetko preplatia aj SPP ale kedy? to je len vo hviezdach :-( ale výstavbu budú už financovať oni. na stavebné ti stači len kladná vyjadrovačka od správcov sieti a stavebné ti bude bez problémov vydané.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som osadil na pozemok vo veľkosti pôdorysu Vášho domu – Sklad, Alebo nejakú hospodársku budovu – bez akýchkoľvek sietí, vybavil na to bez problémov stavebné povolenie a ku kolaudácii by som požiadal o zmenu stavby pred dokončením. Je to čisté a na sklad nepotrebujete nič – bude to sklad pre traktor, alebo nejaké záhradné náradie.
Odpovedať
plamen my sme rozmýšlali nad chatou, na tú tiež nepotrebujem IS, ale neviem....Stavat chceme, máme zohnatý už aj material na strechu, múry za super ceny, len neviem či sa nám to oplatí vobec kupovat :-|
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?