Čo všetko je potrebné k začatiu stavby?

Profilova fotka
kto vie odpoved alebo neaku aktualizaciu nech napise,vopred vdaka :-D :-D :-D
Odpovedať
straaaaaaasne vela..... :-(
Odpovedať
no co ja viem, tak sme potrebovali stavebne povolenie, geometricky plan, aktualny vypis z katastra tusim 200sk kolok, lebo musi byt na pravne ucely, potom ziadosti ale to sa treba informovat tam kde stavias, potom vybavit elektricku pripojku, lebo bez elektriky sa tazko stavia, nachystat pripojku na vodu , popripade plyn, poriesit si uz na zaciatku ake kurenie budes mat, lebo my sme museli skor ako sme vykopali zaklady ulozit do zeme ruru, ktora nam bude pomahat pri kureni atd.
Odpovedať
Profilova fotka
...predovsetkym peniaze...a samozrejme pevne nervy ;-)
Odpovedať
pozemok, projekt a zajst na miestny urad, tam ti daju zoznam, kam vsade treba ist, kto sa k stavbe vyjadruje, aby si dostala stavebne povolenie. A samozrejme pevne nervy a peniazky marcaradko to vystili :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
vdaka vsetkym, fazula--- nie sme z ba, tak nicale vdaka za ponuku :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte,vedel by mi niekto povedat,ze ked sa vyda stavebne povolenie,ze dokedy je treba zacat stavat od jeho povolenie,lebo niekto mi povedal,ze treba zacat stavat do pol roka od jeho vydania...dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Lado 19, od správoplatnenia stavebného povolenia musíš začať stavať do 2 rokov. Ak to z akýchkoľvek dôvodov nestihnete, dá sa požiadať o predĺženie stavebného povolenia. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mozete mi pls napisat, kolko trva vydanie stavebneho povolenia? a co nasleduje po tom? dakujeeeeeeeeeeeeem
Odpovedať
nam bolo povedane ze 45 pracovnych dni + 15dni na vyjadrenie susedov. potom nasleduje uz len asi riesenie financii :-) a zacatie stavby domu
Odpovedať
Profilova fotka
tak to znamena ze potrebujem zacat v zime s tymito vecami aby som na jar mohla začať stavať? :-N no pekne tolko papierovaciek :-x fakt budem potrebovat pevne nervy 8-)
Odpovedať
marylooou77 my sme začali vybavovať veci minulý rok v januári kúpou pozemku a v decembri sme dostali stavebne povolenie. ešte zaniesť jeden papier na pozemkový fond a je to Ok. teraz už čakame na pekne počasie a hura do prace.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Noooo ... Tak vynat podu .. teda z ornej na stavebny pozemok / kataster/ LV pozemku, potom projekt + vyadrenia k stav povoleniu../ plyn, elktrika, voda+ kanalizacia, vyadrenie, meskeho alebo obecneho uradu, zivotne prostredie/ Tak zameranie pozemku / mapa z katastra, geometrak/ No a cakat na stavebne povolenie
Odpovedať
Profilova fotka
je toho dosť čo treba povybavovať,my to teraz absolvujeme, už sme obehli vodárov, elekrikárov,... no málokde to človek vybaví na prvýkrát, treba tam isť aj dva-trikrát :-S Neviete niekto ako je to s kolaudáciou elektiny,vody, bleskozvodu... pred "veľkou" kolaudaciou? aké sú tam poplatky?
Odpovedať
Profilova fotka
To všetko sa kolauduje naraz vo "veľkej" kolaudácii, ak to z nejakého dôvodu nepotrebuješ mať skolaudované skôr.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
ahojte, je tu téma podobná akú hľadám. Chcem sa opýtať čom všetko potrebujem vybaviť ak chcem pribudovať k rodinnému domu stavbu cca 10 x 10m. Alebo je tu takáto téma. ďakujeeeeeeeem
Odpovedať
Profilova fotka
my to riešime cez jednu pani ktoréj som dala všetko čo potrebovala a ona behá za mňa.naskôr som to začala vybavovať ja ale nervy ni došli.takže tete dáme pár koruniek a všetko obhá.samozrejme kde treba ísť osobne tak idem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, ja som len take nieco nasla - pokial ide o lehotu na vydanie stavebneho povolenia. Toto povolenie je svojou povahou rozhodnutie. Nakolko vsak stavebny zakon ako osobitny zakon neustanovuje lehotu, do ktorej ma byt stavebne povolenie vydane, riadi sa spravnym poriadkom, ktory sa vztahuje na konanie pred vsetkymi spravnymi organmi (teda aj pred stavebnym uradom) a ten uvadza: § 49 Lehota pre rozhodnutie (1) V jednoduchých veciach, najmä ak možno rozhodnúť na podklade dokladov predložených účastníkom konania, správny orgán rozhodne bezodkladne. (2) V ostatných prípadoch, ak osobitný zákon neustanovuje inak, je správny orgán povinný rozhodnúť vo veci do od zača30 dní tia konania; vo zvlášť zložitých prípadoch rozhodne najneskôr do 60 dní; ak nemožno vzhľadom na povahu veci rozhodnúť ani v tejto lehote, môže ju primerane predĺžiť odvolací orgán (orgán príslušný rozhodnúť o rozklade). Ak správny orgán nemôže rozhodnúť do 30, prípadne do 60 dní, je povinný o tom účastníka konania s uvedením dôvodov upovedomiť. A touto lehotou chapte aj dni pracovneho volna... Takze nie 45 dni plus este aj 15 dni pre upovedomenie ucastnikov, lebo to by uz bolo 60 dni a zakon jasne stnovuje, ze iba v ZVLAST ZLOZITIYCH PRIPADOCH rozhoduje do 60 dni. Stavba rodinneho domu na vysporiadanom pozemku bez problemov sa za takyto pripad urcite nepovazuje. No a pokial ide o vybavovanie stavebneho povolenia - je to dost strastiplna cesta. My staviame v KE-okolie a chcu od nas asi to, co vsade. Len je to trosku komplikovane v tom, ze cakame na vyjadrenia, ktore su aj tak podkladom pre to, aby sme mohli ziadat o ine rozhodnutie, ktore je aj tak sucastou dokumentov k stavebnemu povoleniu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte raz ten druhý odsek, lebo nejako sa to pomiešalo: (2) V ostatných prípadoch, ak osobitný zákon neustanovuje inak, je správny orgán povinný rozhodnúť vo veci do 30 dní od začatia konania; vo zvlášť zložitých prípadoch rozhodne najneskôr do 60 dní; ak nemožno vzhľadom na povahu veci rozhodnúť ani v tejto lehote, môže ju primerane predĺžiť odvolací orgán (orgán príslušný rozhodnúť o rozklade). Ak správny orgán nemôže rozhodnúť do 30, prípadne do 60 dní, je povinný o tom účastníka konania s uvedením dôvodov upovedomiť.
Odpovedať
No my sme papiere podali zaciatkom jesene...kedze to uz bolo davno, ani nepamatam presny datum :-N ...samozrejme, ze nam co to chybalo a museli sme to postupne doplnit...samotne stavebne konanie sme mali 3.februara...momentalne cakame na vydanie stavebneho povolenia, ktore nechodi, staaaale nechodiiiiii :-D To tarinka333: kde sa chystate konkretne stavat? aj my totiz staviame KE-okolie?
Odpovedať
Profilova fotka
Matamiro a kde sa chystate stavat?Aj my sa chystame Ke-okolie :-D papiere su podane,slo to lahko az som sa divila,uz mame aj vyjadrenia a povolenia od jednotlivych casti(elektrina,plyn,cov..zivotne a bla bla) no a stavebko nam daju v Bidovciach,snad bude rychle,mame tam znamost :) tak pevne nervy vsetkym.
Odpovedať
to mravvcek: my sa chystame v Niznej Mysli..ale stavebny urad mame v Cani...
Odpovedať
Profilova fotka
Aha my zase v Ruskove a stavebny urad v Bidovciach :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky matamiro, mi Novacany a stavebny urad Beniakovce... :) Tak dufam, ze to pojde rychlejsie. Mate spojene uzemne so stavebnym?
Odpovedať
To tarinka333: ano mame to spojene, ani nechcem vediet ako dlho by sa to tahalo, keby sme to museli riesit oddelene :-p
Odpovedať
ja by som len povedala, ze "pevne nervy" :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Pozemok, stavebné povolenie právoplatné, peniaze, a dodávateľa stavby alebo stavebného dozora pri svojpomoci. Vodu, elektrinu, prístup na pozemok. A hlavne vyjasnené otázky čo chcem, lebo všetky zmeny počas stavby niečo stoja.
Odpovedať
V Záhorskej Bystrici pri stavbe rodinneho domu treba obci darovať 1660 eur.
Odpovedať
ahojte, brat ma poprosil, nech mu pozriem na tejto stranke,ako dalej.... kupuje pozemok , ktory je uz na LVcku definovyny ako Zastavané plochy a nádvoria, takze to by mal byt uz ako stavebny. Vybral si projekt s prodomu, bungalow, ale par veci tam chce pomenit... otazka c.1: prekreslit co chce mat a dat spravit projektantovi, alebo sa dohadovat s prodomakmi.... otazka c.2. Dalej, ked uz projekt napasovany na svoj pozemok bude mat, co treba robit, kde zacat /a ako pokracovat/? Jasne, treba poziadat o stavebne, na ktore treba LV pozemku, potom projekt + vyadrenia k stav povoleniu../vyadrenia plyn, elktrika, voda+ kanalizacia, telekomunikacie, , otazka 3: nema niekto nejaku formu list ako ste to ziadali`? Su na to nejake formulare? otazka 4: treba aj vyjadrenie meskeho alebo obecneho uradu, zivotne prostredie`? Niekde som to tu citala.... Dalej som citala ze treba aj zameranie pozemku / mapa z katastra staci`?alebo treba este daco k tomu`? Vdaka za odpovede, ci uz sme alebo IP.
Odpovedať
Treba ísť na stavebný úrad príslušnej obce a tam Vám dajú vzory tlačív a všetko povedia.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?