Čo treba k žiadosti o vyjadrenie SP od ZSE?

Dobrý deň, môže mi prosím niekto napísať čo presne potrebujem k žiadosti o vyjadrenie k SP od ZSE? Na pozemku máme vybudovanú elektrickú prípojku, odberné miesto je napísané na mňa ako majiteľku pozemku. Pani po telefóne bola veeeľmi zmätená, pripadalo mi, že sama nevedela.... Vopred ďakujem.
Odpovedať
Myslim ze od ZSE som nepotreboval nic - ZDIS sa vyjadrovala.
Odpovedať
áno, ja som sa pomýlila v príspevku, potrebujem vyjadrenie o Zapadoslovenskej distribučnej.....ďakujem.
Odpovedať
V technicky podmienkach pripojenia to bolo napisane. V zasade chceli projekt pripojenia domu, reviznu spravu vonkajsieho istica atp. Myslim ze elektrikari ktori tu su, to vysvetlia lepsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@stavbadomu123 Ja som si napr. dával elektrické podlahové kúrenie. Aj k tomu sa mi vyjadrovali s ohľadom na naše miestne trafo - dali súhlasné stanovisko.
Odpovedať
Profilova fotka
tiež už máme na pozemku existujúcu prípojku, je to síce východné Slovensko, ale VSD povedali, že ak máme už existujúcu prípojku, tak oni sa k projektu už nevyjadrujú, čo potvrdila aj pani na stavebnom úrade a nič od nás nežiadala. Akurát sme od nich dokladali vyjadrenie k existujúcim sieťam na pozemku
Odpovedať
Profilova fotka
po zaslaní PD som zaplatil pripojovací poplatok, dostal som kladné vyjadrenie a bolo...
Odpovedať
Dnes mi prislo zamietacie stanovisko po poziadani pripojenia. Vec sa ma tak, ze obec ma podpisanu zmluvu s ZSE o zriadeni elektrifikacie novej ulice, len starostka este na to nema stavebne povolenie. Moja otazka znie, vyda mi stavebny urad stavebne povolenie, ked som dostal zamietacie stanovisko? Kym by som postavil, tak by to starostka zvladla a nestratil by som mozno i rok dva cakanim na sluby starostky. V piatok sa na to pojdem spytat, len ci to nie je nahodou striktne dane a neda sa to obyst.
Odpovedať
Mne v Zse povedali (volala som pre istotu 2x) ze aj ked uz mam pripojku na pozemku zhotovenu, musim k ziadosti dolozit situacku a projekt el.pripojky.
Odpovedať
@stavbadomu123 Stavba domu je jedna vec a pripojenie el. energie druha. SU ziada vyjadrenie od spravcov sieti z dovodu, aby bolo zrejme, ci stavba sa nebude realizovat v rozpore s verejnym zaujmom, t. j. ci stavba sa napr. nebude uskutocnovat v ochrannom pasme sieti. Je to tzv. ochrana stavebneho uradu pred vydanim povolenia, ktore by bolo v rozpore so zakonom. Niektore urady pozaduju dodat aj sposob napojenia na siete ... to im v podstate moze byt jedno odkial budete mat energie :).
Odpovedať
prosim vas, ake doklady ste posielali, kym ste mali pripojku? estelen ideme posielat ziadost, navrh na nove odberne miesto (rozbehnute stavebne povolenie) a muz si mysli, ze treba im tam poslat cely projekt domu, co sa mi zda zvlastne a treba aj LV zaslat? dakujem
Odpovedať
@rkorba bratranec ma postaveny doom, uz aj byvaju, ale elektrinu stale nema, nepripojili ho. a to je jeden z mnohých co poznam... @rolla20 my teraz tiez riesim stavebne povolenie a so ziadostou sme posielali kopiu LV a kopiu katastralnej mapy.
Odpovedať
Táákže vyjadrenie od ZDIS už mám a prebehlo to nasledovne. Po X-om telefonáte na infolinku kde mi stále tvrdili že vyjadrenie k SP dajú za podmienok: 1. pošlem si žiadosť o pripojenie nového odberného miesta (čo sa mi zdalo blbosť, pretože už sme odberné miesto mali pripojené, zaplatila som dokonca aj niekoľko faktúr) 2. Predložím projekt el. prípojky Už som nevedela ako ďalej, tak som si poslala tú žiadosť o pripojenie nového odberného miesta. Pár dní na to mi volal osobne technik pre náš okres, ktorý sa ma nechápavo spýtal prečo posielam takúto žiadosť keď už odberné miesto mám...či skutočne potrebujem ešte jedno. Vysvetlila som mu že na ich infolinke ma takto navigovali...aj po tom čo som im asi 10x povedala že už prípojku máme zhotovenú, aj ju aktívne využívame. Veľmi nadával na panie na infolinke že sú to....nepoviem radšej :-) Keď som mala hotový projekt domu som sa s ním skontaktovala, zašla som k ním do kancelárie....Vyjadrenie mi napísal na počkanie. Pozrel len projekt elektroinštalácie a kúrenia v dome. Projekt prípojky vôbec nepýtal. Takto to u nás chodí....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
ja mam podobny problem s infolinkou 🙂 kde sa neviem dopatrat k informaciam co presne mam spravit. Mam kupeny pozemok od developera, ktory vybodoval ele pripojky. pripojenie si budem riesit ale otazka je, ak chcem podat ziadost o stavebne povolenie, potrebujem vyjadrenie zsdis. ako to je, vyjadria sa mi bez toho aby som uz riesil pripojenie aj ked tam este nebudem stavat, alebo najprv musim podat ziadost o pripojenie, zaplatit vsetky tie merace a az potom ziadat o vyjadrenie k SP ? dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?