Čo ako prvé vybavovať pri stavebnom povoleni

Dobrý deň prajem. Možno tu už niekedy niečo podobne padlo ale chcem sa spýtať kde a s čim mam isť ako prve. A potom ako ďalej postupovať pri stavebnom povolení Som úplne na začiatku ešte som ani projekt neobjednal. vopred za rady ďakujem. :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubik89 1. pozemok, list vlastníctva 2. zistiť stav sietí, 3.Projekt 4. Vyjadrenia podľa potreby 5. žiadosť na SP. Ak nemáte skúsenosti, pohľadajte niekoho, kto Vám bude robiť st. dozor, tieto veci by mal ovládať.
Odpovedať
Ak mas pozemok, zajdi na SU,tam ti vsetko povedia,hlavne si pytaj uzemnoplanovaciu info aky dom vlastne a za akych podmienok mozes stavat. Potom spekuluj nad projektom.
Odpovedať
Nám pri vybavovaní stavebného povolenia najdlhšie trvalo získať vyjadrenie od plynárov. Čiže s nimi treba začať. Samozrejme, ak už budeš mať v ruke projekt a pod.
Odpovedať
Prosím Vás o radu. Chceme stavať dom. Vybavujeme práve projekt a stavebné povolenie. Projekt bude hotový až niekedy v decembri, čo môžem už začať vybavovať? Boli sme už na katastri máme okolkovaný list vlastníctva aj katastrálnu mapu. Mám už začať vybavovať vyjadrenia správcov sieti? Ja neviem či tomu dobre rozumiem ale ku každému stavebnému povoleniu je potrebné aby sa vyjadrili správcovia sieti k našej parcele? Či našou parcelou nevedú nejaké ich siete ? Toto je začiatok tu mám začať? Alebo čakať kým budem mať projekt v ruke až potom obehať elektrárne, SPP, tak začnem vybavovať vyjadrenia k projektovej dokumentácii či ako ?
Odpovedať
@mrandmrs na stavebnom urade ti nedali zoznam od kohopotrebujes vyjadrenie? k ziadostiam niekde staci mapa s osadenim domu na pozemok, elektrarne chceli aj projekt elektriny napriklad.
Odpovedať
@mrandmrs Ako prvé si postavte plot, stojí to tiež čas a námahu. Aby si váš pozemok nemýlili s cestou, detským hriskom, parkom na venčenie psov, pastvinou pre družstevné zvieratá, skládkou odpadu. Stačí oznámenie stavby plotu na stavebný úrad.Tiež si pozháňajte stavebnú búdu, napríklad plechovú garáž, ktorú potom predáte alebo použijete pre auto. Projekt si dobre premyslite, poradte sa, chodte sa pozrieť do domov. Neponáhľajte sa s prevzatím projektu, aby ste to neľutovali.
Odpovedať
@atlaska dali: LV nie starší ako 3 mes. kopia katastr. mapy vyhlásenie stav. dozoru stanoviská dotknutých orgánovc štátnej správy ( to je životné prostredie?) stanoviská správcov sieti ( elektrikári, vodári...) projektovú dokumentáciu stavby vypracovanú odborne spôsobilou osobou ak nechceme mať plyn tak od SPP mi treba niečo? @polystyren pozemok už je oplotený :) aj to zabralo čas to je pravda.
Odpovedať
@mrandmrs plyn - ohlásenie drobnej stavby na úrad,až sa bude zapájať po postavení hrubej stavby
Odpovedať
Suhasim s postupom od @jan45 . @samob precitaj si to co si napisal. Kde je u teba akakolvek postupnost/logickost? Treba zacat s plynarmi, ale az po projekte??? Potom asi logicky treba zacas s projektom, nie? Nemusis na moju spravu reagovat, nie je to potrebne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?