Čierna stavba a dodatočné povolenie

Prosím Vás nepýtajte sa prečo, lebo sama to neviem, ale veľmi dobrí známi si nadstavili rodinný dom. Teraz zisťujú potrebné kroky na dodatočné povolenie stavby a ja im chcem pomôcť. Je tu prosím vás niekto, kto si tým prešiel? Veľmi pekne vám vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Prečo v tom vidíte problém? Projekt, vyjadrenia nie sú potrebné, (len niektoré, napr. susedia), predložiť na SÚ.Max. zaplatia pokutu, ale keď tam pôjde žena, dohodne sa.
Odpovedať
problém je v tom, že už tam bývajú tuším cca 6 rokov a až teraz ho dostavali a boja sa, že sa sami udajú ak sa len pôjdu opýtať ako postupovať pri čiernej stavbe
Odpovedať
a neviem asi to už nechám na nich
Odpovedať
ak neporušili iné dôležité ustanovenia ako príklad odstupy, či okná do susedov a pod., tiež pochybujem že ich tam budú finančne likvidovať. To sú dnes veci na dennom poriadku, žiaľ. Ale pri dnešnom stupni birokracie na SK sa ani nečudujem.
Odpovedať
Ked to nepotrebuju kolaudovat a nikto do nich nevrta tak ani oni nech nevrtaju do uradov . Ked sa niekto ozve z uradu tak potom sa to zacne riesit ,ale ak to do teraz nikomu nevadilo tak naco im povolenie .
Odpovedať
Apropo, aka je momentalne pokuta za ciernu stavbu? Cakame na stavebne povolenie na vystavbu rodinneho domu, chceme zazmluvnit firmu, ale ak nam nedaju povolenie zacneme aj bez neho. Cas uz je pre nas dolezity...
Odpovedať
Profilova fotka
ak postavím dom na čierno, ako je to s prípojkami? myslim, voda, plyn, kanalizácia
Odpovedať
Profilova fotka
Môžu žiadať o dodatočné povolenie. Síce porušili stavebný zákon §54 a začali stavbu realizovať bez stavebného povolenia. No tento protiprávny čin by nemal byť riešený v priestupkovom konaní, pretože v zmysle zákona o priestupkoch č 372/1990 Zz. v znení neskorších predpisov a to §20 zanikla zodpovednosť za priestupok - priestupok nemožno prejednať, ak od jeho spáchania uplynuli dva roky, nemožno ho tiež prejednať, prípadne uloženú sankciu alebo jej zvyšok vykonať, ak sa na priestupok vzťahuje amnestia. Čiže ak od posledných prác vykonaných na stavbe ubehlo viac ako dva roky, tak by nemali platiť pokutu, že stavali, či pristavovali bez stavebného povolenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?