Cesta cez spoločný pozemok

Dobrý deň Mam v 1/2 prístupovú cestu. Spoluvlastník mi dovolil (urande overený podpis) vystavať cestu na tomto pozemku. Teraz po 4 rokoch si postavil hlavu a chce danu cestu celu zburať a to z dôvodu, že som spravil navážku pred garáž - v projekte pre stavebne povolenie to tak bolo aj nakreslené. Stavebné povolenie je pravoplatne a vydane pred 4 rokmi. Dnes som mal kolaudáciu a všetko OK len spoluvlastník sa mi stále vyhráža. Čo mám robiť? Viete mi niekto poradiť?
Odpovedať
@andiablo Ty nemusíš nič robiť. On to nemôže len tak zbúrať. Ak ti bude ničiť cestu, zavolaj políciu. A neverím, že by oficiálne dostal povolenie na odstránenie stavby bez relevantného dôvodu.
Odpovedať
Profilova fotka
nerob vobec nic, mate to schvalene aj s jeho podpisom takze teraz si on moze akurat tak piskat. jedine co mu zostava je sa vam vyhrazat a to mozete pekne pustat jednym uchom dnu a druhym von. keby sa chcel o nieco pokusit tak pekne zavolat policajtov ako pisal chrobak, nachystat vsetky tie papiere a nech si uz potom s nim oni robia co uznaju za vhodne
Odpovedať
Ked mas stavebne povolenie na cestu a je riadne zapisana na LV nemoze ju zrusit. Co chce vyberat asfalt a odvazat na skladku?
Odpovedať
Vy nemusíte robiť nič okrem toho, že budete tie jeho vyhrážky ignorovať. Keďže na to máte povolenie, ktoré odsúhlasil ešte aj on tak čo teraz môže? Absolútne nič. Jediné čo vás možno môže trápiť je, že nebudete mať dobré vzťahy so susedom.
Odpovedať
@andiablo Spoluvlastník pozemku pod stavbou je účastníkom kolaud. konania a právo vzniesť námietky v KK. Pokiaľ spoluvlastník pozemku pod cestou na KK vzniesol námietky do zápisu z kolaud. konania, resp. sú písomné, stavebný úrad pokiaľ sú neoprávnené ich zamietne a vydá kolaud. rozh. na Vašu stavbu. Nenechajte sa spoluvlastníkom "dohnať" k tomu, že bude môcť cestu užívať aj on, lebo nemá na to právo bez dohody medzi Vami ako vlastníkom stavby a ním, ako spoluvlastníkom pozemku zastavaného stavbou. Vzhľadom na túto situáciu môžete očakávať aj jeho odvolanie voči KR, ale je veľký predpoklad, že odvolací orgán KR potvrdí. S právoplatným kolaud. rozh. pôjdete na Okr. úrad, katastrálny odbor, ktorý Vám stavbu cesty zapíše na Váš LV. Pozemok pod cestou ostane v spoluvlastníctve. Zrejme sa budete musieť obrniť trpezlivosťou a veriť, že ho jeho neoprávnené námietky a požiadavky na odstránenie stavby cesty raz prejdu.
Odpovedať
Profilova fotka
Pravda je na vašej strane takže treba veriť, že ak by aj mal nejaký námietky tak to všetko zamietnú a budete môcť normálne fungovať a dá vám pokoj. Ale myslím, že sa nemáte čoho báť, len to nejako vydržať a tie vyhrážky si vôbec nevšímať a hlavne sa nenechať zlomiť.
Odpovedať
@chrobak7 @brnkinka @janetbla @roberttos @steffan33 @atlaska Diky za rady nic ine mi veru neostava ako cakat na vyhrotenie a nasledne volat policajtov
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý večer. Mám otázku budem rada keď mi pomôžete. Chceme stavať dom. Moji rodičia vlastnia dom s veľkou záhradou a vzadu je stodola a ešte za ňou záhrada (roľa) s mojim manželom by sme si chceli postaviť dom kde stojí stodola. Lenže je problém v tom že sú tam aj ostatní vlastníci ktorý majú stodoly a záhradu a my by sme chceli časť ich záhrady na prístupovú cestu. Myslite že je to možné ako mám postupovať mám ísť stým napadom na obecný úrad či rovno za vlastníkmi? Ak rozumiete je to vlastne roľa nieje to žiadna cesta len aby sme mali prístup k domu. Poradte prosím. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@jankaavladko zistiť presné vlastníkov tej pôdy (roľe) Odkúpiť. Keď to bude prepísané na Vás tak Vám nič nebráni spraviť prístupovú cestu.
Odpovedať
@jankaavladko ked chces cast ich zahrady musis si ju odkupit,alebo zriadit vecne breneno. S tym urad nic nema. Este si najskor zisti, ci ti tam stavat povolia, ci ti pristup schvalia poziarnici....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?