Ceny profesistov BA a okolie 2015

Profilova fotka
Dobry den priatelia, potrebujem sa zorientovat kde je sever a ako sa pohybuju ceny profesistov v BA a okoli. Mame projekt RD(kancelarii). Projekt je nepodpivniceny bungalov, cca 140m2,..kurenara uz mame. Chybaju nam nasledujuci profesisti: Statik Zdravotechnik Energetický cerrtifikát Požiarnik Dakujem za Vas cas a Vase postrehy.
Odpovedať
2 500 individuálka na kompletku k stavebnemu povoleniu....?
Odpovedať
ten energeticky certifikat to je aj potreba?
Odpovedať
Profilova fotka
energeticky certifikat az ku kolaudacii, v projekte sme mali iba v casti od kurenera taky vypocet tepelnych strat a potreby tepla na kurenie, TUV....
Odpovedať
Profilova fotka
Energ certifikat pred kolaudaciou najvyhodnejsie vraj cez ZSE
Odpovedať
este mozno budes potrebovat dopravaka...zalezi od miesta kde bude bungalov
Odpovedať
Profilova fotka
@bromid nie len certifikat ale aj projekt EHB
Odpovedať
Profilova fotka
statika a požiarnika ti netreba , projekt by mal obsahovať ich projektovú dokumentáciu.
Odpovedať
@fabo123 a nemali by byt zahrnute minimalne poziadavky na EHB v projektovej dokumentacii na stavebne povolenie? resp. splnenie minimalnych poziadaviek na EHB zahrnut do projektovej dokumentacie na stavebne povolenie alebo na povolenie zmeny stavby a vysledok energetickeho hodnotenia uviest v technickej sprave projektovej dokumentacie?
Odpovedať
@fabo123 Vazne netreba statika? to by mi bolo az divne. kolko je cena samostane za statika.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za Vaše reakcie a Váš čas, skúsim doplniť informácie: náš pozemok (bývalá záhrada v Podunajských Biskupiciach ) je od roku 2007 kvalifikovaný ako stavebný pozemok na podnikanie a služby tzv. účel využitia F502. Na tomto pozemku môžem postaviť RD len ako “kancelárie“ no nie ako RD. Z toho vyplývajú ďalšie-iné papierovačky ako pri RD. A to aj napríklad energetický certifikát k stavebnému povoleniu. Samotný projekt RD už máme od architekta vypracovaný. To čo potrebujem sú papiere na stavebne povolenie s podrobnosťou realizačného projektu. Ideme stavať bungalov, nepodpivničený cca 140m2 + cestu( na tú už projekt mám). Ďakujem, Roman
Odpovedať
Profilova fotka
@dorotka bolo pisane , že ma PD . A ta obsahuje už statiku. Teda mala by.
Odpovedať
@fabo123 zatial je len projekt od architekta a kurenarske posudenie, teraz je na rade statika, nemame zatial nic v ruke, len je to vypracovane. Zaujimaju nas najma tie ceny statika, EC a poziarnikov. Vlastne aj toho dopravaka budeme potrebovat. Ideme ten dom stavat spolocne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
EHB + EC cca 150 Eur , zdravo technika a požiarny spolu cca 450 , statika cca 200 . Co sa dopravákov týka to je iná parketa . Ak bude treba naprojektovat komplet cestu aj s geodetom a výškopisom a napojením na komunikaciu s posúdením tak cca 1000 eur. To som sa bavil len o projektovej dokumentácii.Treba počitat ešte s projektom napojenia sietí ak ešte nie je , zameranie geodetom teraz / vytýčenie stavby ako aj potom skutkový stav od geodeta.Ak tam budete mat krb treba na životnom ešte dokladovať malý zdroj znečisťovania ovzdušia / podla kW vložky / .A nepostrehol som ešte projekt elektroinštalácie. A realizačný projekt nie je podmienka , stačí pre úrady projekt na stavebne povolenie.
Odpovedať
Profilova fotka
RE fabo123: dakujem za info Pri prvom projekte dvojpodlazny RD som mal 16 OK vyjadreni od uradov, ale neschvalili nam to na magistrate koli tomu ze pre danu lokalitu nie je vypracovana urbanisticka studia. Teraz ideme z bungalovom v spojenom konani iba cez mestku cast. Je to predrokovane. papiere: elektriku a kurenie (tepelne cerpadlo) mame za nami Dopravnu inzenierku tiez mame za sebou(predchadzajuci projekt), zamerane geodetom, peciatky,..zacali sme prave cestou, podpismy susedov. Cesta je siroka iba 3m, je naplanovane vyhybisko, odvodnenie atd.
Odpovedať
@pluky pockat to ma byt akoze rodinny dom ale bude kvalifikovany ako kancelarie? tak to budes potrebovat aj dopravaka aby ti spravil prepocet kolko potrebujes parkovacich miest, navhrol kde sa bude parkovat a dopravne znacenie ak to nahodou uz niekto nespravil v zahradkach. @fabo123 dobra cena za pracu dopravaka a za projekt dopravneho riesenia. podla situacie je mozne aj geodeta do toho viahnut. zeby som mal robotu ako dopravak.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Andrej, oficialne to podavam ako kancelarie - ANO (situacia okolo mna je taka, ze su tam RD, tie vsak boli stavane do roku 2007, kedy bol iny UP) Dopravaka uz mam, dik. Geodeticke zameranie tiez.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?