Ako zistím či porebujem stavebné povolenie?

Ahojte, chcela by som sa spytat ako zistim ci potrebujem stavebne povolenie? Od coho to zavisi?
Odpovedať
stavebne povolenie naco? na dom? prestavbu domu? bytu? garaz?
Odpovedať
v stavebnom zákone alebo rovno na stavebnom-obecnom úrade.
Odpovedať
Profilova fotka
to je co za otazku? :D :D :D skoro ako potrebujem sa rano obliect? stavebne k comu na co, ake ucely?ak k stavbe tak sa divim ze sa vobec pytas.. stavebne povolenie by si mala mat od uradu aj k vykopu studni, spraveniu prejazdu na pozemok, spraveniu plotu.. ak sa jedna o zaciatok stavby. Na kazdom urade to funguje inak, tak sa treba informovat, niekde staci len nahlasit , inde treba suhlas susedov... definuj tuto otazku potom ti budu ludia vediet lepsie odpisat @ingridch
Odpovedať
Limit je momentálne 25m2. Aj to nie pre úplne všetky stavby (viď stavebný zákon). Ohlásenie sa robí na obecnom úrade na ich tlačive (spravidla majú svoju predtlač). Ak ale bude problém napríklad so susedom alebo nejaký iný drobný zádrhel, môže sa ľahko stať že pôjdete aj tak cez obvyklé stavebné konanie. Obec sa tým alibisticky vyhne možným problémom. Takže fakt začnite najskôr dopytom na obecnom úrade.
Odpovedať
No chceme na byte zamurovat jedny dvere a vyburat vchod do kuchyne. A este budeme musiet prerobit stierky v dvoch izbach a malovat.
Odpovedať
:-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
:-D :-D :-D :-D
Odpovedať
:-D no, ja to teraz skusim ponat vaznejsie: ak ste v panelaku a ta stena, kde chcete vyburat vchod do kuchyne, je nosna, potom to treba riesit, posudok od statika a asi tiez stavebko. Aj ked, pravupovediac, nepoznam nikoho, kto by to takto riesil, ale to uz je riziko kazdeho.
Odpovedať
@ingridch: myslím že lepší fór tu dnes nepadol :-) Reálne, dnes sa prerábajú byty a jadrá haj-buj. Zrejme patríte k tomu mizivému percentu čo sa to snaží robiť poctivo a tak logicky si vytvárate priestor na komplikácie. Mali by ste najskôr osloviť správcu bytového fondu (MsBP v bydlisku) a informovať sa. Potom podať žiadosť o povolenie vykonania zmien v stavebnej dispozícii a doložiť to statickým posudkom. Statik dnes nie je problém, aj tak vám dá iba štempel a o 15 minút už nebude mať šajnu ani kde bývate. Alebo to urobte ako ostatných 98% obyvateľov v panelákoch. Dajte si to vyrezať firme (existujú aj požičovne kde takú pílu na beton objavíte) a bude to rýchlo a menej nápadne ako s príklepom a kladivom. Potenciálnych sťažovateľov rapídne ubudne. Rozhodnutie je na vás.
Odpovedať
@ingridch Tie stierky su vazny problem,treba volat statika!!! 8-)
Odpovedať
Ja som naozaj nechcela byt na smiech. Radsej sa informujem, nemam ani potuchu kedy sa stavebne vybavuje a kedy nie...
Odpovedať
@ingridch Preboha ake stavebne povolenie,ved zijes na Slovensku a tu a ine veci stavaju bez povolenia! 8-)Este aby sa to dozvedeli na stavebom urade a budu rozmyslat,ze co to je.
Odpovedať
Článok sa načítava...
:) :) :) @foxo
Odpovedať
@ingridch Poznám čerstvý prípad prerábky bytu ( rozšírenie otvoru v nosnej stene) bez stavebného povolenia. Prajný sused podal sťažnosť a bola z toho matsná pokuta, dodatočné stav. konanie, ktorý začne ihneď stav. inšpekcia a dodatočný posudok statika. Takže opatrne. Radšej sa treba spýtať na stav. úrade a byť v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
takisto kamarát keď prerábal byt, mal na to povolenie... sused to nevedel, podal na neho sťažnosť ale našťastie to povolenie mal... ja by som to asi riešila s povolením, nikdy nevieš akí sú susedia
Odpovedať
oni to prídu aj do bytu obhliadnut? A ak podali staznost do kolko dni sa to dozviem???
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?