Ako vyzerá stavebné povolenie?

Dobry den , staviame dom na dedine ,podali sme na obecnom urade ziadost o stavebne povolenie aj s dvomi originálmi projektu na rodinny dom. vsetko nam schvalili a poslali naspat jeden opeciatkovany original projektu s jednym papierom ze stavebne povolenie ,kde su napisane podmienky vystavby aj peciatka tam je .chce sa opytat je ten papier naozaj uz stavebne povolenie? alebo treba cakat 15 dni aby bol uz pravoplatny a ist s tym papierom na urad aby ho este opeciatkovali? pytam sa preto ,lebo uz skor som videla jedno stavebne povolenie a vyzeralo inak ,mallo taku cervenu snurku a cervenu peciatku ,to uz vyzeralo viac ako dolezity papier. dakujem
Odpovedať
stavebne povolenie vyzerá ako úplne nedôležitý papier na A4 (zvyčajne), je na ňom dátum vydania a okrúhla pečiatka a po 15 dňoch od toho dátumu nadobúda právoplatnosť.
Odpovedať
ano, ten papier je naozaj stavebne povolenie, je to tam jasne napisane, je tam peciatka stavebneho uradu a zacne platit po 15 dnoch odo dna vystavenia. To ze name snurku a cervenu peciatku ta vobec nemusi trapit
Odpovedať
@slavoslav dakujem ,ale taky isty papier bol zaslany susedom nasho pozemku a projektantovi, preto mi je podozrive ci je to naozaj stav.povolenie ci to nieje len oznamenie ze mi stav.povolenie schvalili bez namietok, lebo mi bolo povedane ,,jedna babka povedala,, ze po schvaleni ja musim ist osobne na urad po 15 dnoch ,kde mi stavebne povolenie vydaju
Odpovedať
niektoré úrady to tak robia (nechcesa mi to rozpisovať prečo), že vydajú bez pečiatky a potom treba pre to ísť znova po opečiatkované, ale to nie je štandardný postup. Podľa legislatívy máš papier s pečiatkou a podpisom+opečiatkovanú dokumentáciu, tak už len čakáš a tvoji susedia to dostali tiež aby sa oboznámili so stanoviskom SÚ a ak do 15 dní nepodajú námietku (to by ti SÚ oznámil), môžeš stavať.
Odpovedať
@slavoslav dakujem velmi pekne ,krasny vecer prajem
Odpovedať
Náš stavebný úrad si vyžiadal asi 2 kg dokumentácie (zoznam bol husto spísaný na A4), 2 mesiace sme zháňali, podali a teraz čakáme :)
Odpovedať
@rosacea27 mna by asi roztrhlo ,zhanat tolko papierov ,u nas tolko nepotrebovali len sme podali ziadost s proj.dokumentaciou ,zaplatili poplatok asi 20 euro a hotovo ,vy ste z mesta ,ze potrebuju tolko papierov?
Odpovedať
@roula áno a máme vlastný "útvar hlavného architekta" :) :(
Odpovedať
@rosacea27 tak to vas obdivujem ze ste to zvladli , no co neurobime pre nase stastie , ze? aky domcek staviate? mi staviame bungalow 15x7,3 m polovicka domu je podpivnicena je tam garaz a kotolna
Odpovedať
dali sme si nakresliť, poschodový, pôdorys cca 10x11, spolu 150m2 podlahovej plochy, snáď do apríla získame stavebné a začneme, veľa úspechov prajem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@roula tých 15dní je čas na doručenie všetkým zúčastneným, keď prídu vratky na úrad a nikto sa neodvolá, prídete si po pečiatku o právoplatnosti SP, ďaľší krok, je oznámenie stavebnému úradu o začatí stavebných prác.
Odpovedať
@jan45 dakujem ,tak ja teraz uz naozaj neviem ci ist na ten urad po 15 dnoch alebo nie,niekto napise ze hej ,niekto ze nie... a oznamenie o zacati stav. prac ma ako vyzerat alebo co to musi obsahovat ,moze to byt napisane len tak laicky ,ze na A4 napisem ze vtedy a tam zacinam stavat?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@roula zavolajte tam.
Odpovedať
@roula píšeš, že "staviame dom na dedine" tak asi keď ho už staviaš tak predpokladám, že už máš právoplatné stavebné povolenie.... nie?
Odpovedať
@martin85 ospravedlnujem sa za zle napisane info...ideme stavat dom
Odpovedať
Profilova fotka
@roula 15 dní plynie od posledného dátumu, kedy si dotknutí susedia, projektant a stavebný dozor prevzali oznámenie o vydaní stavebného povolenia, čiže to teoreticky môže byť 15+18 dní, čo je úložná doba na pošte. Mne právoplatnosť trvala 21 dní...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?