Ako to že Starosta mi nechce dať stavebné povolenie,napriek tomu že je tam plánovaná výstavba?

Dobrý večer , Chcela by som poradiť ohľadom našej situácii.Kupíli sme pozemok intravilán v obci a v územnom pláne je plánovaná výstavba roddiných domov Je tam začatá nová ulica ,kde sa začalo stavať približne pred 5 rokmi a rátali sme s tým že tam nebude žiadny problem jedine s inžinierskými sietmi ,ktoré si potiahneme na vlastné náklady .Prístupová asfaltová cesta je zatial len po posledný dom a potom máme pozemok my ,tam je vyjazdená poľná cesta. No problém je v tom že sme boli za starostom sa spýtať na povolenie a hned nás odpísal že tam nám nedá stavebné povolenie .Že si môžme podať žiadosť a čakať na vyjadrenie .a otázka je prečo nedá ? ....Má niekto s tým skúsenosť ?
Odpovedať
no vsak si podaj ziadost a cakaj, oni ti napisu, ze preco nemozes. zelam pevne nervy.
Odpovedať
Profilova fotka
A nie je Vas pozemok mimo uzemneho planu?
Odpovedať
Profilova fotka
starosta nedava stavebne povolenie. robi to stavebny urad
Odpovedať
kovackovci ale starosta podpisuje to stavebné povolenie
Odpovedať
Pokial mas vsetky nalezitosti OK, pokial ste v intravilane, mate stavebny pozemok, je tam planovana vystavba, tak podajte ziadost. Stavebny urad sa vyjadri a s tym stanoviskom sa da pracovat. Ak bude zaporne, dostanes jasne body, po ktorych splneni dostanete kladne. Pokial bude kladne a starosta sa postavi na zadne, treba sa ho spytat preco. Idealne s diktafonom, o ktorom nevie. Potom uz len zavolat Markizu/JOJ a bude po probleme ;-)
Odpovedať
u nás bola skoro taká istá situácia.skoro,sme v extravilane a všetko v súlade s územným planom. SU vydal rozhodnutie ,že stavbu povoľuje a starosta povedal,že to nepodpíše. Dostal som odpoved od JAN45,že starosta nie je povoľovací organ,on dáva iba stanovisko. Poslali sme mu list ,bolo nás asi 9 domov každý osobitne,slušne a po pár dňoch podpísal bez problémov.Dúfam,že to bude aj Vás prípad
Odpovedať
pravdepodobne ste mimo uzemneho planu. v nasej obci sa stalo ze "podnikatel" pokupil v extravilane pozemky, predal ich zaujemcom ako pozemky na stavbu a ludia stavali aj bez povoleni. starosta im velakrat vrave ze on nevydava stavebne povolenie, stavebny urad vydal samozrejme negativnu odpoved.... a co teraz? co mate napisane v zmluve, od koho ste kupili pozemok? list vlastnictva by pomohol.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?