Ako sa dokladuje drobná stavba?

Ako sa dokladuje drobná stavba, ktorá už je na pozemku? Pri kúpe pozemku tam stála aj drobná stavba/dielňa. Na katastrálnych mapách ju vidno. Kým nepriblížim zväčšenie, a nemáme ju ani na LV. Pozerám si mapy, a okolitých susedov, čo majú drobné stavby a podobne. Taktiež, na pár "čiernych" výnimiek. Na mape ich vidno, kým úplne nezozoomujem, ale v LV nič o tom nie je písané. Ďakujem
Odpovedať
@ktrink chceš ju zlegalizovať? Ak áno ide to, obec ti dá potvrdenie že bola postavená pred rokom tuším 1956 či tak dáko. Presné znenie si nepamätám a potom ti ju na katastri zapíšu bez problému. Ja som to riešil v 2018. Samozrejme treba geodeta čo ti ju zamieria.
Odpovedať
@palo18 No ide o to, že ja ju v zmluve mám, a na katastralnej mape https://zbgis.skgeodesy.sk ju ukazuje, až kým sa to nepriblíži. Jedná sa o len takú kovovú konštrukciu, ktorú chcem presunúť a použiť na altánok. Ale keď som sa informovala na stavebnom, tvrdili mi, že nič tam nemám. Pozemok je starý, kedysik patril družstvu, ale nemám ako dokladovať veci spred kúpi (cca 1990).
Odpovedať
@ktrink čo má stavebný úrad s katastrom? Nerozumiem čo vlastne teda riešiš. Chceš tú šopu legalizovať alebo ju chceš rozobrať? Ak legalizovať ide to. Ak rozobrať a nikde neexistuje tak rozobrať.
Odpovedať
@palo18 chcem ju presunúť, ale ona mi na základe informácií z katastra tvrdila, že neexistuje
Odpovedať
@ktrink tak ju presuň...
Odpovedať
@ktrink drobné stavby sa do operátu katastra nehnuteľností nemusia zapisovať
Odpovedať
Neviem o co presne ti ide, ci ju chces zapisat, zlegalizovat alebo co, no taketo stavby sa do tych map nemusia zapisovat
Odpovedať
A nahodou mi neviete poradit.Ako dlho trva kym sa mi vyjadri urad zivotneho prostredia k zburaniu starej sopy.Uz len toto nam chyba aby nam obec dala povolenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@emilia25 lehota by mala byt 30 dni, kjedy ste podavali navrh ?
Odpovedať
@moravsky minuly pondelok som im to posiela doporucene.Napisala som im,ze je v havariijnom stave a pre bezpecnost deti ju treba zburat.Ale vidim,ze lehoty dodrzuju aj keby to malo niekoho zabit.
Odpovedať
@emilia25 bohuial, oni to riesia ako sa im chce a hlavne podla toho kolko toho maju :/ Ako slovenske urady, no co ti poviem
Odpovedať
@ktrink čo mienite robiť s touto drobnou stavbou?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@emilia25 skus ich urgovat, ked ide o bezpecnost, mozno pochodis
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?